Destinatii

Istanbul’a Höşgeldiniz! (1): Metropola situată pe 2 continente

Istanbul’a Höşgeldiniz!
( Bun venit in Istanbul ! )

Istanbul, o metropola cu o populatie echivalenta cu populatia Romaniei, este in taram mirific situat intre doua continente, despartite de suavul Bosfor.

Daca ai fost macar o data la Istanbul, cu siguranta vei dori sa te intorci in acest loc, deoarece aici este un amestec de cultura, un contrast intre vechi si modern, oameni care nu te lasa sa pleci fara sa te serveasca cu un ceai si care cu siguranta iti vor strange mana in semn de respect deoarece ai ales sa stai in compania lor. Altfel spus, Istanbul este un mix intre rustic si exotic.
      Cand am ajuns la Istanbul, am simtit o energie aparte data de aceste locuri. Am traversat din Europa podul Atatürk si ne-am cazat la un campus studentesc din Asia, in cartierul Beykoz, la o palma de Bosfor. Aici am intalnit oameni extraordinari si am devenit prieteni. Selim, fost agent de turism, acum director de tabara, a inceput sa ma intrebe despre Romania, apoi am vorbit despre o pasiune comuna: turismul. Am iesit la un tur by night cu grupul de romani, dupa care, ziua urmatoare, Selim mi-a povestit despre Anadolu Hisarı, cea mai veche cladire din oras, construita de Baiazid I in anul 1391. Seara am stat impreuna cu toti ceilalti la un ceai si la o baklava. Am glumit, am vorbit despre fotbal (turcii iubesc fotbalul!) si am incercat sa invat de la ei cateva cuvinte in turca.Chiar pot spune ca acum am inceput sa rup cate ceva.
  In momentul in care urma sa facem croaziera pe Bosfor, am trecut din nou pe Hisar Caddesi, pe langa raul Göksü si am admirat Anadolu Hisarı. Am asteptat la debarcader, ne-am bucurat de briza marii su de cele 4 ore petrecute pe vapor, dupa care am oprit sa mancam köftele si pirıncı.
 Kız Kulesi:este un turn situat in largul Bosforului si are chiar si un restaurant. Este superb, mai ales noaptea. Ultima zi am plecat la shopping, am vrut neaparat in tricou cu Istanbul.

Ne am luat La revedere! (Yakında görüsüruz! ) si le am promis ca ne vom intoarce la Istanbul, chiar la ei in campus. Pentru ca suntem pe un blog in care roti devenim prieteni dupa o excursie, cred ca a meritat sa va povestesc despre acest traseu si va recomand sa vedeti Istanbul. Nu va limitati la  Europa, ci treceti si in Asia. Astfel puteti spune ca ati vazut Istanbul de- a intregul!
Pentru mine Istanbul ramane la statutul destinație favorită.
Câteva fotografii:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol promovat pe site-ul Prieteni Mereu:

http://prietenimereu4u.blogspot.ro/2016/11/istanbula-hosgeldiniz.html?m=0

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email