Destinatii

Budapesta şi Cotul Dunării, principalele atracții ale Ungariei

 Dupa un drum lung, dar nu foarte obositor, am ajuns la ora 21 la Budapesta. Cam aşa începe prima aventură din Europa Centrală.
  Primele cuvinte care îmi veneau în minte erau civilizație şi curățenie.
 Hotelul a fost excelent, am stat la Hunguest Hotel Millennium 3* (vă recomand hotelul cu încredere), situat aproape față în față cu Groupama Arena.
Seara am ieşit la o plimbare pe bulevard şi am luat ceva de băut. Trebuie sa plătiți în forinți, să aveți la voi pentru masă (excepție mic dejun, este inclus) şi shopping eventual. Că veni vorba de micul dejun, am rămas plăcut surprins de varietatea meniurilor şi de alimentele proaspete. Un mare punct forte: în Budapesta se mănâncă foarte bine.
 Ce vă recomand în Budapesta:
1. Croazieră pe Dunăre obligatoriu: seara Budapesta surprinde prin arhitectura clădirilor sale luminate.
2. Excursie la Cotul Dunării : Szentendre, Visegrad şi Esztergom(ultima este cea mai interesantă şi spectaculoasă, ultimele fotografii sunt cu Bazilica, de unde se poate vedea Slovacia, şi anume orăşelul Storovo).
3. Pentru shopping vă recomand Campona.
4. Tur by night pe Podul cu Lanțuri sau pe ce pod doriți (Budapesta are 12 poduri dacă includem insula).
Din păcate nu am intrat la obiective, începuse ploaia şi nici nu prea aveam timp deoarece am avut în plan să mergem la Viena, oraş despre care o să vă vorbesc în următorul articol.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email