Destinatii

O plimbare pe faleza Dunării în Bratislava

Sincer, dacă mă întreba cineva ceva despre Bratislava până acum nu prea ştiam ce să îi spun: că este capitala Slovaciei, bineînțeles că este traversată de Dunăre,e la un pas de Viena şi cam atât.Când pleci în excursii, vrei să afli multe informații noi, îți este sete de cultură. Eşti curios.
Exemplul concret este Bratislava. Nu este un oraş oarecare, e plin de istorie. De altfel, orice oraş este interesant prin ceva, însă Bratislava este reşedința în care a fost încoronată Maria Tereza. Acest castel se vede încă de la intrarea în oraş şi evocă un aer medieval, dar oraşul este total diferit. Este un oraş modern, aerisit, apropiat de stilul austriecilor. Mie îmi place să îl numesc Viena Slovaciei.
După despărțirea de Cehia, Slovacia a început să fie asemănată tot mai mult cu Austria. Şi pe bună dreptate! Prețurile sunt foarte ridicate. De exemplu, o apă plată la 0, 5 l costă 2 euro, exact ca şi în Viena.
De asemenea, faleza Dunării şi autostrăzile fac din Bratislava un oraş şi mai spectaculos, un oraş în continuă creştere, un oraş interesant care a reuşit să surprindă plăcut orice turist.

 

 

 

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email