Fără categorie

Cum să organizezi un road trip pe gustul tău

   Consultând harta lumii pe care o am la intrare pe hol, am crezut de cuviință că ar fi interesant să planific road-trip-uri cu ajutorul ei. Şi a mers chiar. Am umplut un caiet întreg cu proiecte inedite de acest tip.

   1.  TRASEU
    Ca să începem o excursie, avem nevoie de un traseu. Sună bine să mergi şi pe unde vrea GPS- ul, dar poate să te păcălească uneori.
   2.  Calcularea consumului de benzină sau motorină.
     Este foarte important să previzionezi consumul de combustibil, deoarece prețurile de la pompă diferă în străinătate.
   3.  Calcularea numărului de kilometri ce urmează a fi parcurşi.
   Sfat: Nu alege variantele lungi doar pentru că vrei să nu mai plăteşti şi taxele de autostradă. Nu este mare diferență de cost.
   4.  Efectuează revizia tehnică a automobilului.
   5.   Fă rezervările online: e simplu şi ieftin. Încearcă momondo, e o aplicație utilă despre care am omis să vă vorbesc în articolul precedent.
   6.    Pune în plan obiective turistice care să fie accesibile, nu alege un obiectiv izolat. Ai muntele ca atracție naturală dacă vrei să te eliberezi de aglomerație şi să faci o escapadă.
   7.    Bagajul trebuie să fie lejer: mergi în vacanță, nu te muți cu chirie. Aşadar ia cu tine numai ce este util şi ştii sigur că ai nevoie.
   8.    Învață să conduci ecologic dacă eşti tu la volan. Fără frâne bruşte sau demarări în trombă, un road trip nu are legătură cu Formula 1.
   9.    Fă popasuri scurte şi dese.
  10.   Ia cu tine chestii de ronțăit (nu chipsuri), biscuiți, ceaiuri sau băuturi răcoritoare naturale (de fructe). Este foarte important să consumi alimente gata preparate de acasă.
 
   Ai încercat vreodată să organizezi un road trip?

   Dacă da, ai folosit paşii de mai sus?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email