Versus

Versus (1) : Valea Oltului sau Valea Prahovei?

   Tot timpul vad ca turistilor le este greu sa compare doua destinatii, iar acest lucru duce la ingreunarea alegerii vacantei. Cand le pui in balanta, nu stii incotro sa te indrepti. E un subiect tot mai controversat: ,, Nu stiu ce sa aleg intre Busteni si Ranca, trebuie sa mai ma gandesc. ,, Intrebarile sunt multiple,
iar pentru a face o alegere ai nevoie de un consultant in turism, deoarece nu mai crezi in recomandarile prietenilor. Toti avem pareri diferite, iar acest factor ne impinge sa apelam tot mai des la o agentie de turism.
   Oare asa e? Hai sa luam un exemplu concret. Totusi, cred ca ar fi mai bine sa vorbesc despre cate un exemplu in fiecare luna, asa ca am lansat o tema noua pe blog: ,, Versus,, este un mod de a analiza doua destinatii si de a le compara, pentru a facilita in mod expres optiunile turistilor.

   Astazi vorbim despre doua zone foarte frecventate de turisti, poate cele mai frecventate in cadrul turismului montan in Romania: Valea Oltului si Valea Prahovei.
   Intotdeauna cand vorbim despre o destinatie, va trebui sa luam in calcul elementele: pret, calitate, nevoi si resurse.
   In privinta pretului, Valea Oltului poate fi mai ieftina, deoarece fluxul turistic este mai scazut decat pe Valea Prahovei, iar acest lucru poate fi un avantaj pentru turistii care nu se axeaza pe serviciile de 5* de la Sinaia, insa poate reprezenta si un dezavantaj deoarece optiunile de alegere sunt limitate.Asadar,ramane sa alegeti intre pretul mai ridicat si distanta mai scurta,cu trafic aglomerat sau pretul mai redus si o distanta mai lunga.
   In privinta calitatii serviciilor, inclinam balanta spre Valea Prahovei, insa pretul creste implicit.Asadar, este nevoie sa facem un raport intre calitate si pret. De obicei, pana aici, balanta este echilibrata, iar daca punem distanta si traficul echilibrul ramane cam acelasi.
   Nevoile turistilor sunt cele mai importante: aici trebuie inclinata balanta si puteti realiza o analiza a venitului pentru a vedea clar daca va incadrati in buget.
   Ultima este strans legata de nevoi: resursele sunt cele care ajuta la indeplinirea nevoii, iar daca acestea nu sunt suficiente, nu pot fi indeplinite nevoile.

   In cele din urma, intrebarea suna asa: low cost cu servicii basic sau 5* cu servicii All Inclusive?
   Bineinteles, trebuie pusa intrebarea: imi trebuie 3* pentru a putea face excursii in zona sau merg la 5 * pentru a ma bucura doar de servicii?
   Acum voi decideti: merg la o pensiune langa malul Oltului sau caut o casa de vacanta pe Valea Prahovei?
   Poate fi si invers, important este sa stiti de la inceput pentru ce servicii optati si daca va incadrati in buget !
   In articolul urmator voi incerca sa compar doua destinatii din strainatate, ceva mai amanuntit. Pana atunci, puteti posta un comentariu pe blog daca va place ideea temei ,, Versus ,, . Succes in alegerea vacantei !
 

Valea Oltului: Ostrov
Valea Prahovei: Crucea Caraiman

Fotografii: Arhive personale


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email