Versus

Versus (2): Doua destinatii surpriza

   Am promis in primul articol (Versus) ca voi face o comparatie intre doua destinatii din strainatate. La inceput nu am avut nicio idee ce destinatii sa ,,arunc in arena,, din cauza multiplelor posibilitati de alegere. Cei de la Expedia, insa, au reusit sa ma atraga prin clipurile foarte interesante pe care le fac pe Youtube, iar in scurt timp am zis: Bingo ! Stiu despre ce trebuie sa scriu !

   Aseara faceam cautari despre diferite locuri din lume si am gasit un top al destinatiilor pe 2016, in care Europa are incluse 4 orase (Barcelona (10), Istanbul (6), Paris (3) si Londra (2)), Asia 5 orase (Hong Kong (9), Kuala Lumpur (8), Dubai (7), Singapore (4) si Bangkok (primul)) si America decat unul: New York , situat pe locul 5.
   Punand la un loc informatiile de la echipa Expedia, cele adunate in toate articolele despre ,,Curiozitati turistice,, si cele pe care le citeam aseara (am uitat sursa), am ales sa compar doua destinatii care nu doar par, ci sunt foarte interesante. Nu este vorba de orase din Europa, deoarece parea cam banal daca as fi comparat Paris cu Londra. Sunt fascinante, insa toata lumea vorbeste despre ele si de obicei prefer sa vin cu ceva nou.
   Astfel vom compara doua metropole asiatice, situate la mai putin de 380 km distanta, care incanta prin cultura, traditii, gastronomie, infrastructura hoteliera si rutiera, diversitatea activitatilor turistice, frumustetea peisajelor si zgarie norii acestora.

   Probabil ca inca din descriere ati ghicit: este vorba de Kuala Lumpur si de Singapore, doua destinatii pe care nu le cunosc decat din carti si documentare. Recunosc, sunt pe wishlist, insa deocamdata sunt un SF pentru mine. Stiu ca e foarte greu sa ajungi acolo, insa prin multa munca si ambitie se poate.
    Acum ca stiti despre ce destinatii este vorba, propun sa facem o comparatie intre ele:

KUALA LUMPUR, pe de o parte, este un oras care pastreaza traditia, urme care se pot gasi in China Town sau la Muzeul de Arta al Malaysiei. Este in acelasi timp (daca imi permiteti sa exagerez si sa incalc conventiile gramaticale, deoarece poate parea un pleonasm) MEGA COSMOPOLIT. Are cele mai inalte turnuri gemene din lume (Turnurile Petronas,452 m) care la un moment dat erau cele mai inalte turnuri din lume, insa au fost depasite de constructiile din Taiwan si Dubai, iar acum se afla pe locul 6 in top. De asemenea, Menara KL (Turnul Telecomunicatiilor) se poate lauda cu o inaltime de 421 m. De aici panorama asupra Turnurilor Petronas este senzationala.
   Din punct de vedere al culturii, religia este musulmana (multi poate ar spune ca imi place KL deoarece seamana cu Istanbul d.p.d.v. cultural, ceea ce este fals). Este o destinatie exotica, cu multe spatii verzi si o multime de gradini pe care le puteam include in topul celor mai frumoase gradini ale lumii.
    Hotelurile sunt destul de ieftine, chiar surprinzator de ieftine, dupa cautarea pe momondo. Mijloacele de transport sunt de asemenea ieftine, iar oportunitatile pentru shopping sunt nenumarate. Exista o multime de magazine in zona Bukit Bintang si in mall- ul din incinta Turnurilor Petronas (KLCC), unde se poate urca lejer cu liftul pentru a admira metropola.
    Templele Batu Caves au inceput sa devina o atractie turistica tot mai cunoscuta, aceste pesteri fiind marcate de o statuie uriasa a hindusilor poleita cu aur, atractie pe care nu o gasesc, din pacate, in portofoliul agentiilor de turism, in cadrul circuitelor organizate de acestea, deoarece ofertele se rezuma la o singura zi in Kuala Lumpur. Nu ai cum sa poti vedea orasul in 24 de ore ! Mi-ar placea sa vad diversitate in oferte. Sau poate exista si nu am vazut inca !
    Lista poate continua cu multe atractii, precum Moscheea de la Putrajaya, aflata la aproape 40 km de Kuala Lumpur. Mai multe informatii despre ,,Venetia Malaysiei,, gasiti AICI.


SINGAPORE, o metropola prospera, in care deja cuvantul COSMOPOLIT este putin spus, ca si in cazul KL. Este mai degraba un microstat care acum 20 de ani nu avea nicio constructie moderna. Orasul este spectaculos in primul rand datorita unei statui (Merlioni, simbolul orasului) jumatate leu, jumatate peste, despre care am mai scris in articolul despre Metropolele lumii atasat AICI , alaturi de KL.
   Marina Bay Sands este una dintre cele mai moderne constructii din Singapore, castigand teren fata de Kuala Lumpur in privinta infrastructurii, iar in privinta traditiei se pot lauda cu Templul dintelui lui Buddha (locuitorii din Singapore sunt predominant budisti), Moscheea si Palatul Sultanului.
   Gradina de Orhidee si Insula Sentosa, Orchard Road (zona comerciala), River Side(zgarie nori), farfuria zburatoare (panorama asupra Insulei Sentosa) fac din Singapore un mix de vegetatie, un mix de cultura, un mix de ,,All in One,, . De obicei se spune ca esentele tari sunt pastrate in sticlute mici. Cam acelasi lucru se poate spune si despre Singapore, care, in schimb, nu se poate mandri cu Turnurile Malaysiene.

   Aceste lucruri ma determina sa imi pun intrebari diverse. In momentul de fata sunt in dilema.
   Ma puteti ajuta ? Ce ati alege intre Kuala Lumpur si Singapore?

   

   


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email