Ce merita vazut in Budapesta in 3 zile ?

   Unii ii spun ,,Perla Dunarii,, , altii ,,Parisul Estului,, , iar mai nou as spune si ,,Capitala podurilor,, , dupa parerea mea fiind o capitala a caror poduri spectaculoase poate concura cu Praga, Paris sau Florenta. Am doar impresia? Cred ca nu, deoarece multi turisti asociaza Budapesta cu Podul cu Lanturi, nu doar cu cladirea Parlamentului.
   Este foarte adevarat faptul ca Budapesta surprinde, fiind un important punct de tranzit spre Occident si incearca sa valorifice aceasta oportunitate. Daca Istanbul este Poarta Orientului, atunci Budapesta este Poarta Occidentului, cu siguranta ! Daca va uitati la un catalog de circuite, puteti observa ca Budapesta este ,,prima statie,, catre Occident.
 
    Oricum, per total, ,,Budapesta este turistica,, . De altfel, si prezenta Dunarii face din ea un loc special. Am trei cuvinte de zis aici: Buda, Pesta si Obuda. Aceste districte impart Budapesta dupa ,,bunul plac al Dunarii,, , insa este important sa stim ca fiecare poate oferi cate un secret:
1. Buda: orasul vechi, situat pe colina
2. Obuda: aici se afla candva anticul oras roman Aquincum
3. Pesta: zona moderna, cu magazine, mall uri, localuri si restaurante pentru toate gusturile.

    Din toate cele trei rezulta un mix de medieval, antic si ultramodern.

    Acum, haideti sa vedem ce merita vazut in Budapesta daca mergeti acolo pentru 3 zile!

    Recunosc, imi plac lucrurile organizate, de altfel nu pot sa realizez un program fara sa il aranjez pe zile. Astfel, pentru un short tur (3zile), va recomand sa va structurati vacanta astfel:

Ziua 1: 
    Stiu, drumul este obositor, cu avionul nu prea se merita, este mai simplu cu masina personala, asa ca va recomand sa nu incepeti in mare forta inca de la inceput. In schimb, va recomand (ca tot vorbeam de poduri) sa explorati Dunarea de pe unul dintre podurile faimoase din Budapesta (recomand Podul cu Lanturi).
Varianta 2 ar fi sa faceti o croaziera pe Dunare si sa va opriti seara in zona centrala, mai ales in Piata Eroilor.

Ziua 2:
    Stiu ca este o alegere dificila cu ce sa incepeti explorarea orasului, insa, in opinia mea, trebuie sa incepeti cu Colina Fortaretei, apoi Biserica Matei Corvin si Bastionul Pescarilor .
    Continuati explorarea orasului cu un tur pietonal pe Bulevardul Andrassy, iar apoi shopping la Mall Mammut (stiu ca am mai scris despre el). Stiu ca mai exista si varianta Campona.
     Seara va puteti opri la un restaurant cu specific unguresc, insa, cum nu prea am explorat partea asta, ma opresc aici.
     Era sa uit! Daca va plictisesc bazilicile sau muzeele, exista o optiune foarte buna: Acvarium (cel mai mare in Europa Centrala, cu cele mai variate specii de plante si pesti tropicali, care cuprinde si simularea furtunilor tropicale. Check:Omnia Turism).
   
Ziua 3:
     Stati linistiti, era imposibil sa uit de Parlament ! Acum este timpul sa va spun ce merita sa vedeti inainte de a va pregati toate bagajele: in primul rand cladirea emblematica a orasului, Parlamentul, apoi Piata Eroilor si Bazilica Sf. Stefan. Puteti opta, de asemenea, pentru Muzeul de Arta si pentru o plimbare cu tramvaiul. Am inteles ca recent (citeam pe transira.ro) au lansat cel mai lung tramvai. Super tare!
     Daca nu ati facut prima zi croaziera pe Dunare, este timpul sa o faceti chiar acum. Este momentul perfect pentru a admira un oras care promite multe !

Observatie: Nu am specificat de excursia la Cotul Dunarii, deoarece nu prea este timp in 3 zile sa le facem pe toate. Probabil ar fi un lucru bun sa faceti traseul daca stati 5 zile. Sau macar 4! In schimb, daca va indreptati spre Viena, nu ratati sa va aventurati pe aceasta ruta !

                     Recunosc ca nu am dat multe detalii, ma gandeam sa va spun si cate ceva despre fiecare in parte, insa enciclopedia o puteti gasi cu ajutorul unei aplicatii, numite Visitacity, despre are am vorbit cand faceam ghidul pentru Istanbul. Reamintesc ca informatiile sunt in limba engleza si anumite detalii sunt contracost. Ca sa nu va plictisesc prea mult va aduc cateva poze de la un grup de prieteni care au vazut Budapesta , ocazie pentru care le multumesc pentru colaj. Promit ca in urmatoarea excursie la Budapesta nu mai ma bazez pe un singur aparat foto si o sa va aduc fotografii de la mine.

                     Ati vazut Budapesta? Ce considerati ca merita adaugat in lista?

Parlamentul

Plimbarea pe Dunare

Piata Eroilor

Cladiri specifice unguresti

O priveliste de o frumusete rara asupra Dunarii! Zariti Parlamentul?

Nu trebuie sa ratam muzeele!

Podul cu Lanturi

Inca o panorama care te lasa fara cuvinte! Si inca un motiv pentru a efectua o croaziera pe Dunare!


   


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email