Destinatii

Viena în 3 zile, la pas

   Cu toții știm că orice oraș are farmecul său. Dacă vorbim de capitala Austriei, este greu sa nu fim surprinși de tot ceea ce ne ofera, deoarece,dacă ar fi să îl personificăm,este precum un individ care scoate de fiecare data asul din mânecă. E ca și când ar grăi: ,,Nu vă grăbiți,mai avem să vă încântăm cu palate,grădini,muzee!Ați uitat să vă plimbați pe Ringstrasse,să savurați șnițelul vienez!Cum să nu le încercați pe toate?,,
   Dacă vocea ta interioară spune că vrea să vadă Viena,nu aștepta prea mult!Deodată ce ajungi acolo,nu știi cu ce să începi!E în regulă,te voi ajuta imediat să afli ce trebuie văzut!
    Bun,mă gândeam să încep cu introducerea clasică: ,,Zilele 1,2,3 merită să vezi n obiective,, ,însă nu! O să schimb puțin că deja sună cam plictisitor să fac un program.Dacă doriți unul personalizat,vă răspund cu mare plăcere!
    Așadar,vă spun pe larg ce trebuie văzut în 3 zile în această capitală imperială!

1: Palatul Schonbrunn
Reşedință a multor regine (Maria Tereza, Sissi), acest palat încântă nu doar prin stilul rococo, ci şi prin grădinile sale. În oraş sunt peste 800 de parcuri, jumătate din acesta fiind spațiu verde propriu zis. Intrarea este undeva la 22 de euro (aşa ştiam în 2016). Şi palatul acesta a fost asediat de turci, se pare că le plăcea să cotrobăie mai peste tot.
Vă recomand să stați o jumătate de zi, cel mai bine ar fi să veniți vara pentru a va bucura de cele ,,120 hectare verzi,, .

2. Palatul Belvedere
Este ceva asemănător cu Schonbrunn, excelent ar fi să le cuplați pentru o zi. Apoi, puteți face comparația. Mai concret, Palatul Belvedere este compus, la rândul lui, din alte clădiri, cum ar fi: Belvedere de Sus, Belvedere de Jos, Orangeria şi Hambarele regale. Toate găzduiesc opere, fiind de o importanță deosebită pentru toți turiştii. Colecțiile sunt unice. De altfel, această construcție reprezintă reşedința de vară a principelui Eugeniu de Savoia. Grădina este înconjurată de fântâni, statui şi terase, iar clădirea se află pe strada care, de altfel, poarta numele principelui (Prinz Eugen St. ).

3. Palatul Hofburg
Vă recomand să îl vedeți când ajungeți în Piața Maria Tereza, deoarece nu se află la distanță mare de aceasta. Trebuie să mai punctez faptul că aici se află apartamentele regale ale lui Franz Joseph şi Elisabetei. Sissi, cum o ştim toți! În palat se afla Muzeul Elisabetei, unde găsiți 300 de obiecte ale acesteia şi Muzeul Argintăriei, care adaposteşte farfurii şi o multitudine de obiecte de uz casnic. Bine, cele mai impresionante sunt obiectele de argint imperial!

4. Catedrala Sfântul Ştefan
Acest dom este un simbol pentru Viena, se află în zona turistică şi intrarea este liberă, însă nu vă ingramadiți la orele in care se desfășoară slujba. Turnuri, turle şi dantelării! Merită văzută!

5. Plimbări prin Pădurea Vieneză
Explorați încă o față a oraşului, una care nu îi trădează imaginea. În 2005 această pădure a devenit o rezervație a biosferei.

6. Terasele cu specialitatea Würst
De la ei am luat cremvurştii, doar denumirea! Mai concret, de la vecini, de la nemți provine cuvântul.
Astfel, nu merită să ratați această experiență culinară pe care o consider deosebită daca va aflați in zona respectiva! Ştiu că au la Billa pe strada principala au încă ceva care este posibil sa va pună in miscare papilele gustative. Am găsit acum un an prăjituri foarte bune la doar 2 euro. Chiar din Billa!

In spatele Pietei Maria Tereza se afla Muzeul de Istorie a Artei, inconjurat de mult spatiu verde

Prin zona Palatului Hofburg inca mai circula trasurile cu cai

Furnicar in fata Domului Sf. Stefan

Zona de interes, Palatul Hofburg
Ati vazut aceasta capitala imperială? Ce ati avea sa adăugați in listă?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email