Destinatii

Praghez pentru o zi!

Ahoy! Când lucrarea de licență este prioritară, nici nu ştii cum se face că nu ai timp nici de ieşit în oraş. Ca să nu mai spun ca dacă ar fi real, ar trebui să îți ştergi site-ul de praf, căci bietul de el n-a mai fost atins de vreo două săptămâni. 

   Acum, să lăsăm detaliile şi să vorbim despre ale noastre. Mai concret, am rămas dator cu un mic ghid pentru Praga.
   Cum spuneam, daca vrei sa vezi orasul pe indelete, nu iti ia o zi, insa poti face mici eforturi daca il iei la pas. Si iata de unde ar trebui pornit:

  1. Manastirea Loreta

Cand ajungi in centrul vechi, poti incepe de aici. De fapt, e obligatoriu sa incepi de aici, deoarece legenda spune ca aici ar fi fost mutata Casa Sf. Fecioare din Nazaret. Recomand sa va opriti aici cel putin 30, 40 de minute.

                                                                   Spre Loreta

  2. Hradul

Dupa nume pare maret, ba chiar e urias! Vorbim despre o lungime de 570 m si suprafata de 7,28 ha. Supranumit simbolul Cehiei, Castelul (hrad in ceha) este atractia principala din Praga. Aici puteti sa stati ceva mai mult timp, caci este de explorat!

  3. Ulita Aurarilor

Faceti o plimbare neaparat pe Zlata Ulica, pentru a descoperi Praga in esenta. Medievalul este la el acasa pe aceasta strada, unde va recomand sa opriti pentru masa, pe stradutele laterale.

                                                                      Ulita Aurarilor

  4. Catedrala Sf. Vitus 

Un adevarat colos, Catedrala este situata in Cetatea Praga. Stilul este gotic francez,iar daca vorbim de semnificatia istorica, aici se oficiau ceremoniile de incoronare a regilor sau reginelor. De obicei nu e aglomerat.

  5. Podul Carol

Am ajuns si la principala atractie a orasului, un pod de 516 m, ce travereseaza Vltava. Podul este decorat de statui cu sfinti, iar la fiecare colt gasiti persoane care sa vanda diferite suveniruri ( inclusiv tablouri ). Podul a fost construit de Carol al IV lea, iar constructia sa a durat 45 de ani ( inceput in 1357 si finalizat in 1402).

                                                           Furnicarul de la Podul Carol

  6. Biserica Sf. Marie of Tyn

Cu siguranta ati vazut multe suveniruri cu orasul (sau chiar vederi, tablouri). Foarte multe infatiseaza constructia aceasta, in care se vad cele doua turnuri ale bisericii. De aici se incep multe tururi in Piata Orasului Vechi.
                                         

  7. Primaria si Turnul cu Ceas

Dupa ce ati ajuns in Stare Mesto (adica Orasul Vechi), faceti o plimbare prin zona in care se afla Primaria si Ceasul Astronomic. De asemenea, aici aveti si posibilitatea sa incercati ceva din preparatele cehe sau, mai bine, incercati berea!

                                                                  Ceasul Astronomic
                         

  8. Casa Dansanta

Probabil una dintre constructiile neobisnuite ale orasului, Casa Dansanta se afla in zona moderna a orasului, unde puteti sa dati o raita prin magazinele scumpe, daca va permite bugetul. Daca nu, admirati cladirea aceasta neobisnuita si faceti poze! Prietenii vostri o sa ramana mirati!

De asemenea, puteti opta pentru Biserica Sfantul Nicolae si, daca doriti sa faceti shopping, opriti in Piata Vaclavske.

Aici am incheiat si seria turului capitalelor imperiale. Orice intrebare este binevenita si va raspund cu placere. Si era sa uit, am sa scriu multe articole de acum, caci am tot timpul liber si, pe deasupra, am o gramada de surprize venite din Croatia. Pana atunci, va astept comentariile si nu uitati ca toate articolele de pe blog le puteti gasiti chiar pe pagina Cristian Cezar Travels!











Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email