Destinatii

Incursiune in Canionul Tara: merita sa te aventurezi aici?

   Multi ma intreaba daca merita sa vezi Muntenegru, deoarece vor sa aleaga o excursie in aceasta tara (Muntenegru 10 zile), implicit urmand sa vada si Canionul Tara. ,,Oare este periculos acolo?,, Se pare ca aceasta intrebare macina multi turisti, deoarece toata lumea stie pentru ce este cunoscut Canionul Tara. Nu doar ca este al doilea ca marime dupa Marele Canion din S.U.A., dar romanii nu prea isi amintesc cu placere de el. Ca sa nu mai intru in amanunte, va voi spune astazi daca este periculos sau nu Canionul Tara.

   Dupa amiaza, am ajuns in tara cu numarul 10, iar peisajele sunt de nota 10. Stiu ca urmeaza sa vedem Canionul Tara si ca vom face o oprire la faimosul pod Djurdjevica.
,,Simbolul,, acestei tari e Podul Djurdjevica 


   Probabil ca acum, dupa ce ati vazut podul, veti intreba pe unde am urcat sa fac poza si veti fi curiosi sa aflati de cat timp este nevoie sa ajungeti aici din parcare. 
   Raspunsurile sunt:
1. Nu am urcat nicaieri, nu este nevoie sa urci ca sa realizezi fotografii! Poza este facuta din spatele unui magazin de suveniruri si terenul e sigur (este plat).
2. Din parcare nu cred ca am facut un minut. Dupa ce am traversat podul, am poposit aici doua ore.
                                                               Peisajul e spectaculos !


   Surpriza a fost o scurta repriza de precipitatii care mai mult de 10 minute nu a tinut.
    Ce poti sa faci in zona? 

   1. Tiroliana

   Daca aveti cu adevarat spirit de aventura, va recomand sa faceti asta inainte sa mancati, dar nu am sa va spun cum e, caci nu am incercat.
   2. Cu caiacul pe raul Tara 

   Canionul Tara poarta denumirea raului omonim, a carui apa este azurie, din cate am vazut. Nu am apucat sa experimentez nici sa fac rafting, deoarece am preferat alte doua activitati, pe care le voi enumera acum.
   3. Plimbari pe Podul Djurdjevica

   Am preferat sa explorez zona si va recomand sa faceti asta de pe pod. Nu e mult de mers si puteti face cate un stop fotografic. Peisajele sunt superbe.
   4. Shopping

   Da, puteti sa faceti shopping si in ,,mijlocul muntilor,,! Gasiti suveniruri, miere, tarie si ce nu va trece prin minte. Au aproape de toate!
   Nu va grabiti, explorati pe rand magazinele, caci preturile difera. Sa nu faceti ca mine, care am luat primul suvenir zarit, adica mai scump decat toate!
   In privinta mancarii, sunt cateva restaurante acolo. Ciorba este 3 euro, iar spaghetele bolognese (portia mare) 8 euro.


                                                Podul Djurdjevica (punct de belvedere)


                                                      La masa (panorama a fost bonus!)


            Detaliu din Podul Djurdjevica (in fundal sunt muntii, de aici venind si numele: Muntenegru)


                                      Tara muntilor incetosati, Muntenegru (vedeti in spate tiroliana?)


   Dupa festin, mergem prin Canionul Tara (acum incepe aventura!) si suprindem peisaje incredibile. Cerul parca se uneste cu muntii, toate elementele sunt redate in acest canion (cer, munti, apa, sosea, paduri, tuneluri). Natura se impleteste cu tot ce se afla in jur, schitand un mix senzational de culori. Superb!
   
   Dupa ceva timp de mers, avem parte de un blocaj in trafic, sa zicem! Il consider blocaj deoarece in fata se afla un camion cu lemne si trebuie sa asteptam dupa el, deoarece nu ai cum sa depasesti. Am asteptat vreo 10 minute prin Canionul Tara dupa un camion! Astfel, daca ar fi sa privim partea buna, ne bucuram mai mult de peisaj! Mai mergem putin si avem spatiu pentru depasire. Emotii? Nu, deoarece soseaua este dreapta acum!
   E periculos Canionul Tara?

Soseste intrebarea cea mare! E Periculos Canionul Tara?
Daca ar fi sa vorbim despre Canionul Tara fara sa ne gandim la altitudine, nu e periculos! Pentru mine chiar nu a fost!
Sfat 1: Daca nu ati mai fost pe astfel de sosele, probabil va veti teme putin la inceput cand veti vedea in parti raul Tara, insa daca ati fost pe Transfagarasan, de exemplu (sau Transalpina, like me!) nu aveti niciun motiv sa va temeti de Canionul Tara!
Sfat 2: Unele persoane care au teama de inaltime nu trebuie sa se uite in jos! Nu spun asta ca sa va sperii, dimpotriva! Daca va uitati la munti, de exemplu, faceti fotografii sau filmulete, atunci uitati de inaltime! Si daca ajungeti in Muntenegru, nu uitati ca tara asta se rezuma la multe curbe ! Ca sa stiti inainte unde va inhamati!
Personal, nu am avut temeri, deoarece imi plac inaltimile. Nu inseamna ca aleg soselele periculoase! De obicei, prefer numai soselele turistice! Nu spun ,,da,, unui drum accidentat.
Asadar, daca mergeti cumva in Muntenegru, nu uitati de oferta de mai sus! (afisez si aici).
In excursie, vedeti Belgrad, Canionul Tara, Podgorica, Cetinje, Boka Kotorska, Budva, Dubrovnik, Durres, Tirana, Skopje si Sofia. Ca sa nu uit ca aveti timp liber, din care puteti face plaja si baie in mare sau shopping.
Si sa nu uitati de reducerile Early Booking de 39 % !
Nu am fost in aceasta excursie, fiindca am ales sa explorez mai mult Croatia si am ales foarte bine. Totusi, nici oferta asta nu e de lepadat!
Vi se pare periculos Canionul Tara? Daca ati fost, astept impresii ! 


                                                                 Totul este verde !


                       Canionul Tara devine putin incetosat ! Vine imediat soarele dupa!


     

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email