Fără categorie

Oare există casa perfectă?

      Stiti, exista o emisiune foarte draguta despre case la care ma uit foarte des si care imi deschide si mai mult apetitul pentru calatorii. Se numeste House Hunters International si te invata cum sa iei cea mai buna decizie in privinta alegerii unei locuinte. Este adevarat, aici vorbim despre oameni care se muta in alte tari: din Los Angeles in Londra, din Hong Kong in Yangon sau din New York in Dubai. Esenta emisiunii se rezuma la decizie, fiindca majoritatea cumparatorilor fac alegeri dificile si riscante, deoarece nu cunosc zona, sar peste pretul limita, prefera o casa mai mica pentru a economisi bani de vacante, isi iau copiii cu ei, trebuie sa se desparta de vecinii vechi si sunt nevoiti sa inceapa un job nou. Totul, exact ca la management!
      Din toate astea ma intreb: ,,Oare exista casa perfecta?,, Am nevoie de un exercitiu de imaginatie, iar azi incerc sa ma autoevaluez, exact ca in emsiunea aceea.
      Pentru mine, o casa nu inseamna doar un bun material, conteaza foarte mult aspectul sentimental, adica trebuie sa ma simt bine in ea, sa fiu atasat de ea si sa nu am de gand sa o vand nimanui. Toata lumea vrea sa se simta confortabil cand este in vizita la un prieten, dar in casa lui, cu atat mai mult! Practic, trebuie sa se simta bine, pentru ca ambientul conteaza mult! Cel mai mult!
      As vrea sa vorbim despre marimea casei. Pentru mine nu conteaza daca este cu 2 sau e cu 8 camere. As opta pentru cea mai primitoare, in culori deschise (atentie, nu tipatoare!) si cu o gradina special amenajata. Ca artificiu arhitectural, as adauga o fantana arteziana! Este ca suna bine? Casa o poti decora dupa bunul plac, deci nu va fi nevoie decat sa iti activezi ,,sectorul de creativitate,, .
      De asemenea, un aspect foarte important il au camerele, fiindca, indirect, comunici cu mediul ambiental, asa ca te poti rezuma la un pat, un birou si un sifonier, pentru a nu comprima prea mult spatiul. Asadar, o camera trebuie sa fie aerisita, fara prea multe elemente. Doar ceea ce ai nevoie! Inca ceva, un sifonier in perete este la moda si e de bun gust!
       

De ce as vrea sa evadez de la bloc?      Dupa 22 de ani de stat la bloc, nu pot sa spun ca nu imi place, insa as vrea o schimbare, deoarece la casa esti mai liber. Nu ai vecini deasupra ta, unde canta muzica la un volum nepotrivit, poti juca linistit fotbal in curtea ta fara sa iti faca cineva observatii si ai spatiu mai mult pentru tine. Tinand cont de faptul ca sunt curios si imi place mult sa explorez, am intrat pe un site cu proiecte case de la AIA Proiect. Au proiecte de mai multe tipuri: case parter (standard), case parter cu mansarda (cele P+M), parter cu etaj, parter cu 2 etaje, parter cu etaj si mansarda si case din lemn. Bineinteles, pot sa aleg modele pentru case personalizate, adica va trebui sa dau frau liber ideilor si imaginatiei. Pana atunci, va fi nevoie sa mai imi fac economii pentru un proiect de casa. Oricum, ofertele de la AIA Proiect sunt tentante.

     

       

      Ce va pot spune despre AIA Proiect?        

       
      Cu un grad de seriozitate si implicare de 100%, AIA Proiect sunt prestatori de servicii de calitate, precum: audit energetic, evaluare imobiliara si planuri urbanistice. Ma opresc la serviciile de evaluare imobiliara, deoarece aici puteti cere un raport de evaluare imobiliara, numit evaluator ANEVAR. Acesta se rezuma la impartirea veniturilor obtinute din vanzarea imobilelor, evaluarea de piata a imobilelor aflate in proprietatea personala, expertiza imobiliara si evaluare imobiliara pentru firme, institutii publice si chiar ambasade.    

       De ce as recomanda o casa de la                                    AIA Proiect?
                 

       
         In primul rand, recunosc ca imi place foarte mult arhitectura caselor. Doar un arhitect experimentat ar putea sa lanseze asa ceva:
       
       

           Proiect casa parter cu etaj si                                     mansarda

         Locuinte cuplate (stil duplex)

             Proiect casa parter cu etaj,                                      moderna


         Daca ar fi sa fac o evaluare, as acorda 5* pentru serviciile prestate de AIA Proiect, deoarece pun pasiune in munca lor si am remarcat recenzii foarte bune. Nu uitati sa va uitati la recenzii inainte de a apela cu incredere la o firma!
         As vrea sa specific faptul ca nu vorbim doar de servicii de evaluare imobiliara. AIA Proiect sunt si prestatori de servicii de amenajari, reamenajari, renovari, avize ISU, cadastru, avize si acorduri, calcul global G, studiu geothenic si consultanta. Lista poate sa continue, insa nu as vrea sa ma concentrez doar pe un portofoliu de servicii, ci pe CASE!

         Am spus mai sus ce reprezinta o casa pentru mine, dar nu am vorbit despre stil. Cel mai mult as miza pe simplitate, pe naturalete! Ca si in cazul stilului vestimentar, nu este nevoie sa faci eforturi prea mari pentru a arata bine. Cel mai recomandat ar fi sa construiesti casa care sa iti placa tie, nu vecinilor, deoarece tu stai in ea!
         Referitor la costuri, esti constient ca trebuie sa acorzi un buget ridicat constructiei daca esti pretentios, insa ar trebui sa te gandesti ca vor creste costurile direct proportional cu marimea casei. Asadar, incearca sa te limitezi la strictul necesar, deoarece o poti extinde intre timp si nu va fi greu, daca esti cu echipa AIA Proiect, gata sa te ajute oricand!
       
         Oricum, casa perfectă este, de fapt, cea în care ne simtim bine si avem condițiile necesare desfășurării activităților, indiferent ca e vorba de recreere sau munca. Este casa in care iti vine sa zburzi de bucurie. Este casa ta! Este casa pe care AIA Proiect o poate construi pentru tine!

          Acest material este realizat pentru SuperBlog 2017.
     
       


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email