Circuite

Circuitul lunii (3): Muntenia si Brasov 5 zile

A sosit momentul sa lansez si primul tur prin Romania, asadar va propun astazi un circuit foarte aproape de casa, in cazul in care sunteti din Bucuresti sau imprejurimi. Muntenia are foarte multe atractii turistice, pe care le veti putea cupla cu Brasov, un oras medieval cu cladiri deosebite, insa si cu cetati, castele si cascade. Asadar, haideti sa incepem turul de astazi!
     


       Ziua 1: Ploiesti- Targoviste- Sinaia (200 km)


       Plecati din Bucuresti la ora 8:00, pentru a ajunge la Ploiesti exact in momentul in care se deschide Muzeul Ceasului, infiintat de profesorul Nicolae Simache. Unic in reteaua muzeelor romanesti, acesta ilustreaza prin colectiile sale evolutia mijloacelor de masurare a timpului (orologii, ceasuri de buzunar, ceasuri de firma sau ceasuri muzicale). De asemenea, arhitectura muzeului este una deosebita, datorita decoratiei in stil romanic.

Excursia continua cu Targoviste, fosta capitala a Tarii Romanesti (unde se mai alatura Campulung Muscel si Curtea de Arges), un loc care pastreaza si astazi urmele istoriei romanilor, iar cea mai simpla metoda pentru a afla secretele domnitorilor este vizita la Curtea Domneasca, unde se afla Turnul Chindiei si Biserica Domneasca, alaturi de multe alte edificii sau izvoare scrise. Ruinele Curtii Domnesti sunt asemanatoare cu Zidurile de la Cetatea Kalemegdan din Belgrad, deoarece oponentii ambelor tabere erau turcii. Intrarea costa 12 lei pentru adulti si 6 lei pentru copii.

 

Turnul Chindiei (termenul ,,chindie,, = ,,seara,,)

 

,,Kalemegdan? Nu, ruinele Targovistei!,,
Dupa amiaza, dupa un traseu cu mai multe S-uri, veti ajunge la Sinaia pentru a explora acest oras atat de iubit de turisti, datorita castelelor Peles si Pelisor, care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Intrarea la Castelul Peles costa 30 lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari si 7,5 lei pentru elevi sau studenti, iar la Castelul Pelisor 20 lei pentru adulti, 10 lei pentru pensionari si 5 lei pentru elevi sau studenti. Incercati sa grabiti pasul, apoi, catre Muzeul Trenuletelor (care ii va fascina pe copii, in special, cat si pe adulti, datorita mecanismului unor trenuri in miniatura, care functioneaza exact dupa legile fizicii), acesta aflandu-se chiar in spatele garii din Sinaia. Turul orasului continua, apoi, cu Manastirea Sinaia si Parcul A. Dimitrie Ghica. Timp liber, apoi cazare in Busteni.

 

Castelul Peles, un simbol al Romaniei

 

Am prins o vreme foarte buna in gradinile Castelului Peles!

 

Castelul Pelisor

 

                                                              Si peisaj din Sinaia, toamna

Ziua 2: Busteni, Platoul Bucegi (o km)

Astazi veti incepe explorarea statiunii Busteni cu Cascada Urlatoarea, apoi Manastirea Caraiman si Castelul Grigore Cantacuzino, unde veti afla povestea unui important om politic al Romaniei, un om foarte bogat, a carui familie ar avea radacinile la Constantinopol!

Exista multiple optiuni de activitati in statiune in statiune, insa, in continuare, va recomand urcarea cu telecabina pe Platoul Bucegi, unde veti intalni un fenomen rar (de fapt, doua, insa asemanatoare ca mod de formare): Babele si Sfinxul!

Va recomand, de asemenea, sa consultati acest site, unde veti putea gasi informatii suplimentare despre castel: Cantacuzino Busteni. Cazarea va fi, de asemenea, in Busteni.

 

Manastirea Caraiman din Busteni, aflata la poalele Bucegilor

Ziua 3: Azuga- Predeal- Brasov- Poiana Brasov (60 km)

Va indreptati spre Brasov, facand scurte popasuri in ultimele doua statiuni de pe Valea Prahovei din program: Azuga si Predeal.

Sosire in Brasov, unde veti putea face turul orasului, care va cuprinde: Biserica Neagra, Cartierul Schei, Turnul Negru, Turnul Alb si Piata Sfatului. Timp liber pentru shopping.

Dupa amiaza, tarziu, luati o gura de aer proaspat in Poiana Brasov, unde se va vizita Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul. Cazare in Poiana Brasov.

 

Piata Sfatului din Brasov, iarna, de 1 Decembrie

Ziua 4: Rasnov- Bran- Moieciu- Namaesti- Pitesti (150 km)

Va pregatiti sa faceti o incursiune in lumea legendelor romanesti, dar nu inainte de a vizita Cetatea Rasnov. Atractia zilei este, insa, Castelul Bran, cu siguranta! Dupa explorarea castelului, puteti sa va testati limitele curajului in ,,Tunelul Bantuit,, din preajma sau, pentru cei pasnici, veti face un popas in Parcul Regal.

Dupa aceste doua atractii turistice de interes national, va deplasari pe Culoarul Rucar/Bran, apoi scurt popas in Moieciu, unde veti avea parte de peisaje superbe, pitoresti, demne sa reprezinte imaginea Romaniei. Dupa amiaza, puteti vizita si o manastire cioplita in piatra: Manastirea Namaesti, una dintre cele mai frumoase manastiri din Muntenia. Langa manastire, vizita Casa George Topirceanu, celebrul poet si creator de fabule.

Sosire seara in Pitesti. Popas in centru. Cazare in Pitesti.

 

Rasnov (cetatea medievala)
Ziua 5: Curtea de Arges- Pitesti (210 km)

Astazi va indreptati spre a doua fosta capitala a Tarii Romanesti din program, pentru a vizita Manastirea Curtea de Arges, Catedrala Arhiepiscopala si Fantana lui Manole (supranumit Mesterul Manole), situata in parcul cu acelasi nume. Deplasare inapoi catre Pitesti pentru a vedea: Manastirea si Padurea Trivale, Biserica Sf. Gheorghe (declarata monument istoric), Muzeul Judetean si Parcul 1907. Timp liber in centru.
Sosire in Bucuresti. Final circuit ,,Muntenia si Brasov 5 zile,, .

 

Manastirea Curtea De Arges
    
                  

Fantana arteziana din Pitesti

 

Orasul Lalelelor


           Km parcursi: 620 km.

           Acest program este disponibil pentru vacantele de tip Do It Yourself.
Circuitul lunii.
           Un produs original by Cristian Cezar Travels. 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email