Fără categorie

Vreau sa investesc! Oare franciza e solutia?

      Franciza, francizor, francizat! Asta ma duce cu mintea la toate cursurile de la economia intreprinderii. Era chiar primul curs si nu aveam idee ce tot palavrageste profa acolo. Totusi, dupa 3 ani de economie in comert, turism si servicii, am invatat cate ceva. Uite, de exemplu, am remarcat tot mai des ca unii tineri se grabesc sa isi creeze o afacere. Usurel, nu este atat de simplu sa faci totul pe cont propriu si nu poti aplica o reteta pe care nu o stii! Recomandat ar fi sa cititi, sa va documentati putin. 100% ati auzit de francize, nu?
      Sfatul meu este sa va alegeti un domeniu de activitate pe care il stapaniti bine, apoi cititi despre francize in 2017. Nu este simplu, insa citind veti simplica toate ecuatiile afacerii pe care doriti sa o porniti.
      Sa va spun care este treaba cu francizele, ca sa va ajut!

       In primul rand, este nevoie sa aveti un nivel de cunostinte mediu despre francize pentru a demara afacerea. De ce? Pentru ca se cere in prima etapa sa stiti daca aveti o afacere care sa se potriveasca in regimul de franciza. 
       Practic, voi trebuie sa stiti ca franciza vine la pachet cu reteta de business si know how si cu o serie de restrictionari pentru investitori.  
6 pasi pentru selectia unei francize:

       1. Cercetare preliminara pentru deschiderea francizei
       2. Documentatia, informarea precontractuala pentru o franciza
       3. Due diligence pentru a deschide o franciza
       4. Setarea asteptarilor cu privire la o franciza
       5. Creati un plan!
       6. Contractul de franciza trebuie sa reflecte intelegerea intre parti, urmand a fi consemnata daca respectati acei pasi.
Catalogul francizelor din Romania

       Tinand cont ca exista atatea solutii, voi face publica una din ele. Daca doriti sa faceti investitie in francize, va recomand sa consultati si catalogul francizelor din Romania, unde veti gasi informatii foarte importante privind afacerea voastra.
       Doriti sa deschideti o afacere in domeniul food and beverage? Super, ramane doar sa aruncati o privire pe  franciza Oro Toro, de exemplu. Aveti toate retetele privind afacerea voastra. Ramane doar sa aplicati teoria. Este momentul pentru practica!
        Nu uitati, daca doriti sa faceti o investitie, trebuie sa va focusati pe un domeniu pe care il stapaniti! Daca ar fi dupa mine, as opta pentru turism, insa, momentan, cred ca o sa raman la blog. Inca ceva, daca aveti si voi blog, puteti sa colaborati cu diverse firme. Ia sa intrebati care e treaba cu francizele! Faptul ca nu ati facut studii pe ramura ,,Stiinte Economice,, nu va fi o piedica. Va garantez! Doar ca este nevoie de multa ambitie! Va doresc succes!
         Acest articol este scris pentru SuperBlog 2017.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email