Circuite

Circuitul lunii (5) : 100% Medieval: Orase din Polonia si Cehia 10 zile

Sambata aceasta am fost la gala SuperBlog 2017, unde am intalnit oameni extraordinar de talentati si comunicativi. Gazda noastra a fost Hotel Royal din Poiana Brasov, care merita numai cuvinte de lauda. Aici am vorbit, printre altele, si despre proiectele mele de pe blog. Am fost foarte incantat sa vad un val de reactii pozitive din partea publicului cand am vorbit despre ,,specialitatea casei,, (,,Circuitul lunii,,). Pentru a pastra si luna aceasta traditia, va propun inca un tur inedit care cuprinde cele mai frumoase orase medievale din Polonia si Cehia. Plus cateva atractii bonus!


      Am ales Polonia si Cehia pentru că ascund multă istorie în orasele lor. Ce ar fi să le combinati? Ar ieși mult mai ieftin în comparație cu un city break, dacă ar fi să le luati pe fiecare în parte! Acest circuit se rezumă la 10 zile de explorat cartiere cu case colorate, castele, catedrale, poduri idilice şi străzi înguste. Pentru a intra în contact mai bine cu atmosfera locală, veti lua loc la o terasă, unde puteti savura o bere nemaipomenită! Veti fi întâmpinați de trăsuri şi pictori, ale căror tablouri atrag atentia turiștilor.

Ziua 1: Bucuresti- Budapesta (840 km)

Porniti motoarele si strabateti Valea Oltului, apoi Depresiunea Transilvaniei si ajungeti in Ungaria. Daca aveti timp, puteti traversa unul din poduri si veti putea admira Budapesta in lumini nocturne. Seara, cazare la Budapesta.

 

Budapesta: imagine cu                              Palatul Parlamentului

Ziua 2:  Budapesta- Zakopane- Cracovia (440 km)

Astazi va veti deplasa spre Cracovia, insa pana sa ajungeti in acest oras plin de istorie strabateti Slovacia, unde veti putea admira maretia Muntilor Tatra.
Polonia va asteapta! Sunteti in Zakopane, cea mai frumoasa statiune montana a Poloniei, unde aveti ocazia sa faceti o plimbare pe Strada Krupowki, locul perfect pentru shopping. Aceasta artera este presarata cu multe hoteluri, restaurante si terase. Dupa amiaza, continuati traseul spre Cracovia pentru cazare.

Ziua 3:  Cracovia- Varsovia (300 km)

Desi Polonia are foarte multe atractii de oferit, in acest tur va veti ocupa doar de orasele acesteia. Primul oras cu renume din program este Cracovia, fosta capitala a acestei tari si al doilea ca marime, dupa Varsovia. In Cracovia puteti explora doua districte: Colina Wawel, unde merita vizitat Castelul si Catedrala Wawel si Stare Mesto (centrul vechi), unde se afla Piata Centrala si Bazilica Sf. Maria. Dupa ce va veti putea bucura de timp liber in centru, va deplasati la Varsovia, un oras cu o istorie foarte zbuciumata, care incepe sa rivalizeze cu mai multe capitale europene, datorita arhitecturii sale. Cazare la Varsovia.

 

Cracovia (sursa aici)
Ziua 4: Varsovia- optional Palatul Wilanow (0 km)

Daca ai fost in Polonia si nu ai acordat Varsoviei macar o zi, iti recomandam sa faci cale intoarsa aici. Varsovia este un mix intre medieval si modern: seamna si cu Praga, seamana si cu New York. O sa vezi de ce in turul de oras, care va include multe atractii, precum Castelul Regal si Piata Castelului, Coloana lui Sigismund si Palatul Culturii (inaltimea sa este de 231 m). De asemenea, nu trebuie sa ratati Muzeul National sau Palatul Prezidential din Varsovia. Eventual, puteti face o excursie la Palatul Wilanow, unul dintre cele mai importante monumente ale culturii poloneze. Acesta este situat la cativa km de Varsovia. Aveti timp liber in centru pentru a intra in contact cu atmosfera traditionala poloneza. Cazare la Varsovia.

 

Varsovia (sursa aici)

Ziua 5: Varsovia- Poznan- Wroclaw (500 km)

Astazi va veti deplasa la Poznan, unul dintre cele mai pitoresti orase ale Poloniei. Atractiile de luat in seama in acest oras sunt Primaria, Catedrala, Muzeul National si Zamek (Castelul). Veti descoperi casutele colorate ,,asezate strategic,, in centrul istoric al orasului. Seara, cazare la Wroclaw.

Ziua 6: Wroclaw- Praga (340 km)

Ultimul oras polonez pe care il veti putea admira este Wroclaw, care emana o atmosfera total diferita fata de Cracovia si Varsovia. Incepeti turul cu Primaria si Piata Rynek, apoi Muzeul National, Panorama Rotunda, Parcul Szczytnicki, Biserica Sf. Elisabeta, Universitatea, Sinagoga ,,Barza Alba,, si Catedrala Sf. Ioan. Veti avea un deja vu cand veti revedea cladiri colorate si multe spatii verzi. Seara veti spune ,,Ahoy!,, Cehiei. Cazare la Praga.

Ziua 7: Praga (0 km)

Va aflati in Praga, supranumit ,,Orasul de Aur,, , pe care il veti lua la pas, incepand cu Manastirea Loreta, apoi Hradul (cel mai mare complex medieval din Europa), Catedrala Sf. Vit, Biserica Sfantul Nicolae, Ulita Aurarilor, Podul Carol si cartierul Stare Mesto, unde merita sa admirati Primaria si Turnul cu Ceas. Timp liber in Praga pentru shopping si pentru a savura o bere ceha. Mai avem o surpriza: dupa o pauza bine meritata, puteti vizita Casa Dansanta, o constructie futuristica din Praga ce nu merita ratata! Optional, croaziera pe raul Vltava. Seara, cazare la Praga.

 

 

 

Praga: castele, biserici si                          panorame fantastice

Ziua 8: Praga- Karlovy Vary- Praga (260 km)

Astazi descoperiti ,,o fata noua a Cehiei,,! Ne deplasam la Karlovy Vary, supranumita ,,perla statiunilor din Cehia,,. Veti face o plimbare pe strazile impanzite cu suveniruri, precum cristalele de Boemia sau canile de portelan. Puteti vedea Catedrala Sf. Petru si Pavel, apoi se poate urca sa admirati panorama asupra hotelurilor si caselor din Karlovy Vary. Dupa ce ati tot admirat colonadele si ati mai facut si ,,colectie,, de suveniruri, va întoarceți sa va cazati la hotelul din Praga.

Ziua 9: Praga- Brno- Bratislava- Budapesta (540 km)

Va indreptati spre ultimele doua destinatii prevazute in programul excursiei: Brno si Bratislava. Brno este un fost oras socialist, care ascunde multe atractii, precum Domul (,,acoperit,, de comercialul KFC), Hradul (o emblema pentru Brno) si Catedrala Sf. Petru si Pavel. Urmariti tramvaiele care circula pe ,,potecile verzi ale orasului,,. Dupa ce ati incheiat de bifat orasele din Cehia, va veti opri in capitala Slovaciei. Bratislava este un oras inca necunoscut la nivel mondial, insa merita sa ii faceti o vizita, care va cuprinde Catedrala Incoronarii Mariei Tereza, faleza de pe Dunare (cu Podul OZN) si centrul istoric (unde veti gasi cateva statui amuzante). Seara, cazare la Budapesta.

 Ziua 10: Budapesta- Bucuresti (840 km)

Deplasare spre casa. Ati cunoscut nucleul medieval din Europa. Vom pregati si alte tururi ,,Do it yourself,, in curand!

 
            Km parcursi: 4060 (4100 daca vreti sa includeti excursia in ziua 4).

Acest program este disponibil doar pentru vacantele de tip Do It Yourself.
Va astept impresiile despre orasele medievale, peisajele superbe si plimbarile pe alei parca desprinse din povesti. Puteti gasi articole utile despre Cehia (Praga si Brno), Germania (Karlovy Vary, inclus la Germania pentru ca a fost la pachet cu excursia la Dresden) si Slovacia (Bratislava) la mine pe blog. In curand, speram sa fie si Polonia!

@ Circuitul lunii
Un produs original by @ Cristian Cezar Travels.

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email