Destinatii

Bilantul anului 2017: Un an de Cristian Cezar Travels

8 tari straine, 6 tari noi, 4 croaziere, 6 capitale, finalist SuperBlog si vreo 8000 km parcursi in scop de loisir. Anul 2017 a avut multe de oferit in materie de calatorii! Pe deasupra, am intrat si in ,,Familia SuperBlog,, , cea mai mare competitie de blogging creativ. I know, sounds good! Totusi, a trebuit sa fac eforturi foarte mari pentru aceste realizari! Am facut multe economii si nici nu va imaginati in ce conditii am facut deplasarea la Poiana Brasov, pentru a fi prezent la gala! Haideti sa va detaliez putin!
    

” Am vazut 8 tari straine (6 dintre ele noi) ”



 

      Anul acesta am reusit sa explorez multe locuri necunoscute. ,,Am inceput cucerirea Balcanilor,, si am vazut o multime de orase. Prima tara a fost Serbia (link aici), cu a sa capitala, Belgrad, asezata chiar la confluenta fluviului Dunarea cu raul Sava. Imi doream sa completez capitalele de pe Dunare si am reusit, dupa ce in 2016 am fost la Budapesta, Viena si Bratislava (ultimul oras a fost vazut mai in pripa, e adevarat).

 

 

Tot in iulie am fost in Muntenegru (link aici), unde am fost surprins de frumusetea peisajelor montane si a Canionului Tara, cel mai mare canion din Europa si al doilea dupa Grand Canyon din S.U.A.! Aici am vazut, printre altele, Podgorica, Cetinje, Budva si Fiordul Boka Kotorska (desi unii spun ca ar fi un golf).

 

 

Era de asteptat sa fac pasul si in Croatia (link aici), tara vazuta de la sud la nord. Am inceput cu Dubrovnik, dupa 3 ore de stat in vama. Am fost incantat de frumusetea acestui oras medieval, situat pe Coasta Dalmata. Am facut un tur al acestei riviere, in care am cuprins inca doua orase cu influente venetiene: Split si Zadar. Cel mai frumos moment a fost, insa, excursia la Parcul National Plitvice, una dintre cele mai spectaculoase escapade in natura din Europa. Am facut si o croaziera pe Marea Adriatica, in care am vazut 4 insule: Krk, Cres, Plavnik si Kormati. Am admirat goruni si pescarusi, am simtit vuietul marii si am oprit pe una dintre insule sa caut ,,suveniruri gratis,, . Am primit o piatra cadou de la croati. Si cum nu era destul, am mai vazut inca 3 orase: Opatija (nu am stat mult), Pola (seamana putin cu Roma) si Zagreb (capitala si ultima oprire).

 

Era sa uit de Bosnia si Hertegovina (link aici)! Este subapreciata tara aceasta! Nu stiu de ce, insa are atatea lucruri de oferit! Aici am vazut decat Mostar (orasul cu celebrul pod construit de Suleyman Magnificul si un mic bazar) si Medjugorje (un loc sfant, care atrage un milion de pelerini pe an). Per total, preturi ieftine si peisaje superbe!

 

 

Am savurat si putin din Slovenia (articole in curand), o tara romantica, linistita, curata si cu oameni ospitalieri. Am luat la pas capitala, Ljubljana, si am explorat Pestera Postojna, un fenomen carstic unic în Europa.

 

Dupa ce am incheiat studiile, am luat o pauza (acum ma declar economist cu acte in regula, dar fara loc de munca). Dupa repaus, am facut iar bagajele si am plecat cu familia si prietenii nostri in Grecia (articole in curand), pe care doream sa o vad de multi ani. August a fost o alegere buna, chiar daca este aproape in plin sezon. Nu sunt persoana care sa stea la plaja si am luat toate excursiile in zona. Am facut doua croaziere (la Muntele Athos, un loc special, si in Skiathos, care ascunde un oras cu panorame superbe!). Nu am fost la Atena si am fost tare nemultumit ca nu am reusit sa ajung, insa ramane pe lista mea pentru 2018! Totusi, am vazut Salonic, un oras in care nu ai cum sa exclami ca nu ai ce face! Pe langa manastirile vizitate, am remarcat inca o minune a naturii: Meteora! Daca nu ai vazut Meteora, inseamna ca trebuie sa mergi din nou in Grecia! Ceea ce am remarcat la oameni este ospitalitatea si calmitatea lor. De multe ori ma intrebam cum fac de au atata rabdare!

De asemenea, am revazut doua tari: Ungaria si Bulgaria. In Ungaria am oprit la Budapesta pentru inca o croaziera pe Dunare, insa de data aceasta doar pentru panorama (nu am servit cina, precum in 2016, cand am mancat doar eu si am platit 2). La hotel am intalnit doi turci cu care am conversat putin, desi era 1 noaptea! :)) In Bulgaria am fost la Manastirea Rila si in capitala acesteia, Sofia. Nici acum nu au invatat sa fie primitori cu turistii romani, dar macar stau bine cu autostrazile! 🙂

In septembrie am facut inscrierile la master, insa nu tot la Pitesti. Am remarcat ca nu prea are rost sa fac mereu deplasari. Tot in luna mea am zis sa particip la competitia SuperBlog. Si am facut o alegere excelenta!

In octombrie am vazut Targoviste si, din nou, Sinaia. Peisajele montane de toamna sunt fantastice!

 

Ultima luna a anului a fost cu si despre blog. Am fost la Brasov si la Gala SuperBlog 2017, la Hotel Royal, in Poiana Brasov. Am scris recent impresii de acolo! Hotelul acesta este o varianta foarte buna de cazare! Va recomand!

” Wish list pentru 2018 ”

      Desi am fi vrut sa facem un tur prin Europa in 2018 (Austria- Germania- Luxemburg- Paris- Valea Loirei- Coasta de Azur- Monaco- Italia- Slovenia), am primit de stire ca nu mai pupam nicio excursie. Bine, au fost inca vreo 8000 de persoane care au pierdut mai mult, insa am invatat din aceasta experienta neplacuta sa imi fac singur vacanta si sa nu mai cred in chilipiruri! Ulterior, am optat pentru alt tur ca sa nu pierd toti banii! Altfel, nu mai faceam asa ceva! Oricum, 2017 a fost benefic! La anul sper sa vad aceste destinatii si Paris trebuie sa il vad cu alta ocazie! Asadar, lista mea pentru 2018 suna cam asa:

1. Coasta de Azur (inclusiv Monaco), Liguria (San Remo, Genova, Portofino)
2. Tarile cu zone alpine: Elvetia, Liechtenstein, Franta (Chamonix), Italia (Aosta, Torino, Milano), Germania (Bavaria), Austria (Innsbruck, zona Tirol)
3. Orasele din Grecia (Salonic, Atena)
4. Zona de coasta, Bulgaria (Balcic, Burgas, Kaliakra, Nessebar).

Cred ca e suficient si sper sa se indeplineasca toate! Pana atunci, mai dau cateva ture de scris pentru SuperBlog! Happy New Year! Astăzi Cristian Cezar Travels împlineste un an!
Voi unde ati fost anul acesta? Nu ezitati sa scrieti!

 

 

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email