Destinatii

Descopera Asia cu adevarat! Interviu cu Mirela Scarlatache de la About various things

In materie de calatorii, totul incepe cu Europa pentru noi, insa este suficient un feeling de moment, pentru a lua curajoasa decizie de a explora teritorii necunoscute. Astazi ,,o vom lua la interogatoriu,, pe Mirela Scarlatache de la About various things, un blog care ascunde, printre altele, o multime de secrete despre Asia, un continent fascinant, plin de mister, in care vei avea ocazia sa cunosti un mix de culturi, traditii si conceptii. Daca esti atras de Asia, nu ezita sa intri pe grupul ei de fb, Discover Asia. Pana atunci, am adresat o serie de intrebari pentru Mirela. Haideti sa o cunoastem mai bine!


      
      1. Bine te-am gasit, Mirela! Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine!

      Sunt un berbec încăpățânat, mă duc cu capul înainte, îmi place să fac lucruri fără restricții, iar dacă acestea există, încerc să le ocolesc sau să le întorc în favoarea mea. Mă plictisesc dacă stau prea mult într- un singur loc și caut mereu schimbări. De altfel, sunt ambițioasă, apreciez foarte mult oamenii sinceri și sunt corectă în luarea deciziilor.

2. De cand ai imbracat ,,haina de turist,,? Cum ai evadat din ,,globul de cristal,,?

În urmă cu 22 de ani am ieșit pentru prima oară din țară, într-o călătorie în Franța, printr-o organizație studențească. Pe atunci era foarte greu să treci dincolo de granițele țării. Au urmat multe plecări în Europa, în concedii sau weekend-uri prelungite, însă plăcerea de a vedea cealaltă parte a lumii, dincolo de Europa, a venit o dată cu vacanța superbă pe care am petrecut-o în Tenerife. Am găsit acolo o altă climă, ocean, plaje frumoase, insule spectaculoase, un vulcan impunător și alte atracții care mi-au dat un imbold să depășesc granițele Europei.

#aboutvariousthings #discoverasia 

3. In ce destinatii ai fost pana acum?

      Am fost în multe țări din Europa,dintre care le- aș aminti aici pe urmatoarele: Anglia, Franța, Germania, Olanda, Austria, Elveția, Ungaria, Cehia, Slovacia, Italia, Spania, iar dincolo de continentul nostru am ajuns în Libia, Thailanda, Japonia, iar de curând m-am întors dintr-o lună de vis petrecută în Laos, Vietnam, Cambodgia și, din nou, Thailanda.

#aboutvariousthings #thailanda

 

4. Ne poti relata o intamplare hazlie din excursiile tale? 

      Cea mai amuzantă întâmplare de care îmi amintesc acum, s-a petrecut destul de recent în Bangkok. Tot umblând de dimineața până seara pe străzile orașului, îmi era groaznic de foame. Eram împreună cu soțul meu și ne-am oprit în zona Nana, eu încercând să găsesc ceva de mâncare, el să bea o bere-două. Ne-am așezat la o terasă drăguță de unde aveam un view frumos asupra străzii principale, adulmecam mirosurile care veneau din fața noastră. Se știe că în Asia, în general, se prepară foarte multă mâncare pe strada și chiar dacă ai mâncat de curând, nu poți rămâne indiferent la multitudinea de miresme care te învăluie în orice colț al orașului te-ai afla. Așa se face că ne-am ridicat și am mers la prima tarabă cu mâncare, am întrebat dacă frigăruile care-mi făceau cu ochiul sunt cu carne de pui, am primit răspunsul afirmativ, am cumpărat și am plecat. Au fost cele mai delicioase frigărui pe care le-am mâncat vreodată: puțin picante, aromate, bine prăjite – excelente. Aproape ca terminasem de mancat, când mi-am dat seama că erau niște oase foarte mici, iar în câteva secunde m-am gândit că pulpa de pui nu poate fi, piept de pui nici atât, atunci ce era? M-am oprit din mâncat pentru că nu îmi plac lucrurile confuze J A doua zi mi-a spus soțul meu că mâncasem funduri de găină! I-am mulțumit că nu mi-a spus in momentul acela. De bună voie nu aș mânca așa ceva cu riscul de a mânca o lună întreagă doar pâine.

5. Care sunt pasiunile tale cele mai mari?

      Iubesc să văd locuri noi și să fac fotografii!

 

6. Iti organizezi vacantele singura sau o faci prin agentie? 

       De obicei, îmi organizez vacanțele singură, dar, de exemplu, am fost plecată în Japonia, cu o agenție care a avut o ofertă de azi pe mâine și care oricum era pe principiul Do-it-yourself. A fost atractiv și prețul și perioada: mai exact, in luna aprilie, când are loc festivalul cireșilor înfloriți – Sakura, dar, în general, îmi place să-mi aleg singură cazările, zborurile și programul.

                                                    #aboutvariousthings #japonia


      7. Care este destinatia ta favorita?

       În prezent, destinația mea preferata este Asia, m-as duce acolo ori de câte ori aș putea. M-au surprins foarte mult Cambodgia și Vietnam, ambele în sensuri diferite.

 #aboutvariousthings #vietnam

 

#aboutvariousthings #cambodgia

 

#aboutvariousthings #laos

8. In timpul vacantelor tale din Asia, ai folosit Couchsurfing vreodata? 

Nu am fost tentată să încerc Couchsurfing, dar există un început pentru toate, ți-am spus că îmi place să încerc lucruri noi J

 

 9. Exista un loc in care vrei sa ajungi, dar esti constienta ca nu va fi usor sa faci deplasarea? (costuri,cultura)

India este un loc in care îmi doresc foarte mult să ajung, dar știu că îmi va fi puțin mai greu. Nu mă refer doar la partea financiară, mă gândesc mai mult la cea culturală. Dar știu că pot face asta și voi ajunge într-o zi și acolo J


       10. Ce bloggeri de travel urmaresti, in general?

       Ohoo! Foarte mulți! Amintesc doar câțiva dintre ei: Cezar Dumitru – Imperator, Ioana Budeanu, Simona și Alex de la Lipa-Lipa.ro, Brăduț Florescu de la tedoo, Răzvan Pascu și să știi că te urmăresc și pe tine J

       Bun, e clar! Va trebui sa ma documentez mai mult decat am crezut! Asia este peste asteptari, din relatarile tale. Multumim pentru timpul acordat si, de ce nu, sa incercam odata sa facem un trip cu ,,toata gasca,, pe aceste taramuri mirifice!  Abia asteptam urmatoarele tale povesti de pe blog!

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email