Destinatii

Ce excursii poti face din Opatija cu masina

Sarim astazi de pe Coasta Dalmata direct spre Coasta Istria, o zona aproape la fel de spectaculoasa si scumpa. ,,Vedeta,, de pe aceste meleaguri este Opatija, o statiune cunoscuta atat la nivelul tarii, cat si la nivel european. Din pacate, ,,nu am avut timp,, sa stau pe loc, deoarece erau atatea excursii de facut in apropiere. Va voi povesti, in acest articol, pentru ce excursii merita sa optati din Opatija.


     
      1. Parcul National Plitvice (210+210=420 km)

      Despre aceasta minune a naturii voi scrie in articolul urmator. Daca sunteti cu masina, veti face aproximativ 3 ore. Cel mai simplu traseu este cel de pe autostrada, pe E65, pana la Karlovac, apoi continuati pe D1, D6/1. Intrarea in parc poate sa ajunga, in lunile iulie si august, si la 24 euro. Nu uitati, la acesti bani va trebui sa suplimentati cu taxele de autostrada, insa merita fiecare cent! Atentie! Exista o serie de trasee aici. Puteti alege un traseu clasic sau, de ce nu, un traseu complex, daca timpul va permite!
Atractii: Iezerul Koziak, Marea Cascada.

                                         Parcul National Plitvice

2. Pestera Postojna si Ljubljana: 2 in 1 (sLOVEnia) (60+60+120=240km)

      Vecina cu Croatia, Tara Iubirii este una foarte linistita, iar localnicii tin foarte mult la natura. Ca sa faceti economie de combustibil, puteti face doua excursii in Slovenia: una la Pestera Postojna si alta in capitala Ljubljana. Pana la Pestera Postojna, este un traseu cu taxe si luam in calcul vama. Pana la Ljubljana, traseul este lejer, pe autostrada. La Postojna intrarea a costat 26 euro cand am fost in 2017, dar include tot: trenuletul dus-intors, ghid local in limba engleza si, ce sa mai vorbim- este un fenomen carstic spectaculos care nu merita sa il ratezi! Era sa uit, nu uitati de suveniruri! In pestera este un magazin pentru asa ceva, iar la iesire va afiseaza fotografiile, pe care le fac la intrare. Sunt scumpe, insa nu sunteti obligati sa le cumparati! Noi am zis sa le luam!
Atractii: Pestera Postojna, Castelul Ljubljana, Podul Triplu, Podul Dragonilor, Fantana Robba, Catedrala Sf. Petru si Pavel, Catedrala Sf. Nicolae.

                                       Ljubljana, Orasul Iubirii

3. Croaziera pe Adriatica (60+60=120 km)

      Este o excursie mai lejera, iar croaziera poate dura 4 ore, cu pauze pentru plaja. La intors, puteti sa admirati orasul medieval Krk, cu al sau Turn cu Ceas, situat idilic in port. In aceasta croaziera veti observa cat de ,,albastra,, este Marea Adriatica si ce insule frumoase sunt in aceasta zona: Krk, Cres, Plavnik si Kormati.
Atractii: Insulele Krk, Cres, Plavnik, Kormati, Orasul medieval Krk.

                                            Pescarusii faceau si ei croaziera pe Adriatica!

4. ,,Venetia, Orasul Gondolierilor,, (230+230=460 km)

     Dati o fuga si in Italia, pentru a va bucura de frumusetea Venetiei! 3 ore-dus, 3 ore-intors! O jumatate de zi va dedicati pentru a vedea minunatiile acestui oras lacustru! Mai multe detalii despre Venetia nu va pot oferi, pentru ca nu am fost deocamdata, insa, va garantez ca este o ocazie unica sa comparati Croatia cu Italia!
Atractii: Piazza San Marco, Basilica San Marco, Podul Rialto, Puntea Suspinelor, Canale Grande, Palatul Dogilor.


5. Pola, muzeul in aer liber (100+100=200 km)

Un fel de Roma in miniatura! Pola nu este un simplu port, ci un oras plin de vestigii romane! Daca aveti suficient timp, puteti sa dati o tura si prin Rovinj, situat la numai 40 km de Pola. Dupa aceasta zi, veti exclama ca ati vazut Roma si Venetia!
Atractii: Amfiteatrul Roman, Templul lui Augustus, Arcul lui Sergii.

Amfiteatrul Roman, Pola. Si o expozitie de masini!

6. Rijeka, la o aruncatura de bat! (40 km)

     Daca nu va place plaja, va recomand inca o excursie in Croatia, la Rijeka. Sunt doar 20 de minute de mers cu masina si chiar aveti ce vedea in acest oras modern!
Atractii: Castelul Trast, Biserica Maicii Domnului, Catedrala Sfantul Vito.


     Asadar, daca va sunteti in Opatija, consultati o harta si aruncati o privire la aceste destinatii! Suna tentant? Sau preferati plaja? Eu sunt de acord cu prima varianta! Ramane doar sa faceti plinul de combustibil si sa pastrati bani pentru intrari! Succes!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email