Destinatii

Insula Krk, o alta comoara a Adriaticii

 E dimineata! Sunt in Opatija si vreau sa optez pentru o excursie de aici. Cea mai convenabila se dovedeste a fi croaziera la Marea Adriatica. Croaziera cuprinde 4 insule: Krk, Cres, Plavnik si Kormati. Pretul este destul de ridicat (25 euro), dar in pliant scria ca dureaza aproximativ 3 ore si ma tenteaza oferta! Ramane doar sa parasesc acest hotel de pe vremea lui Tito si sa pornesc in explorarea primelor insule! 

Premiera! Pana acum nu am mai facut o croaziera pe insule! A fost la Istanbul croaziera pe Bosfor, dar se considera a fi altceva. A mai fost si Fiordul Kotor in Muntenegru, insa a fost cu ferry. Oricum, ce sa mai, este prima data cand vad marea in toata splendoarea, stanci masive care o inconjoara si un soare care bate puternic inca de la primele ore ale diminetii. Insula Krk, venim!

Insula Krk este cea mai mare insula a Adriaticii si o zona cu peisaje deosebite. Auzisem multe lucruri despre Parcul National Krka, ducea oarecum cu Plitvice datorita cascadelor, insa la o scara mult mai mica. Nu am vazut parcul, ci
am hoinarit prin Krk, unde ne intampina Turnul cu Ceas, situat in port. Panorama asupra orasului este din ce in ce mai spectaculoasa cu cat te departezi de port si il vezi in zare. Marea Adriatica era ,,cu zambetul pe buze,, si avea momente cand mai arunca un val spumos, amestecat cu albastrul pe care il purta in momente line. Nu a batut vantul foarte tare, dar se simtea briza si trebuia sa profitam de acest lucru. Am urcat la etajul ambarcatiunii si am remarcat vulturii, o specie rara pe care o gasesti doar pe Insula Krk. Grifoni se numesc.

Deodata, vedem o intindere de uscat, stancoasa, unde vom face un popas. Ceilalti au facut baie in mare, eu am preferat sa urc pe stanci si am primit un cadou de la capitanul navei, o piatra rara care se gaseste doar aici.

La intoarcere, dupa ce am admirat toate insulele, am intalnit un stol de pescarusi prietenosi, pusi pe sotii. Acea zona era, cu siguranta, a lor!

Dupa ce am fost serviti cu dulciuri si suc de catre proprietarii navei de croaziera, ne-am luat ,,La revedere!,, si le-am multumit pentru ospitalitate. Apoi, am oprit in port pentru a cumpara cateva suveniruri. Aici va ofer un sfat: daca va tocmiti, veti putea castiga la pret, dar nu mult! Noi am facut acest lucru deoarece am cumparat mai multe accesorii, altfel sunt convins ca vanzatorul nu lasa la pret! Am gasit lavanda la cutie acolo, chiar si un rucsac cu Paris, la un pret destul de mare! Ce nu iti inchipui, aveau!

Dupa toate insulele vazute astazi, am ramas cu impresia ca tara cu cele mai multe insule este Croatia! Bineinteles, pana la proba contrarie, cand va urma Grecia! Pana atunci, mai avem un oras interesant sa descoperim, dar, in articolul urmator va voi povesti despre el!

Voi ati fost pe Insula Krk? Daca da, ati optat pentru croaziera?

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email