Destinatii

Ljubljana, capitala iubirii

Eram nerabdator sa vad Ljubljana! Pana atunci, dintre toate capitalele din Balcani, doar Belgrad reusea sa ma impresioneze, insa capitala Sloveniei avea sa le intreaca pe toate! Ljubljana inseamna dragoste, emana dragoste si te vei indragosti iremediabil de ea, chiar daca va fi prima sau a zecea oara cand o vizitezi! Pentru mine, Ljubljana a fost o surpriza foarte placuta, orasul avand un sarm aparte, dat de o combinatie intre influentele balcanice si ,,o briza,, vieneza, data de ,,caracterul boem,, al centrului istoric. Slovenii au combinat perfect puterea (simbol: dragonii) cu romantismul (Ljubljana reprezinta iubirea). Cum spuneam, brandul tarii intareste interesul turistilor pentru a vedea o destinatie idilica, excelenta pentru un city break la preturi avantajoase! 



       O sa incep cu un joc scurt! Am in minte foarte multe adjective pentru Ljubljana si as vrea sa va prezint cate unul pentru fiecare litera! Toate descriu perfect atmosfera acestei capitale care te intampina cu multa caldura!

 

L
I
N
I
Ș
T
I
T
Ă
J
U
V
E
N
I
L
Ă
U
R
B
A
N
I
Z
A
T
Ă
B
O
E
M
Ă
L
E
J
E
R
Ă
J
O
V
I
A
L
Ă
A
M
A
B
I
L
Ă
N
A
T
U
R
A
L
Ă
A
C
T
I
V
Ă


      1. Arhitectura este superba! Detaliile minutioase, insa si ,,dantelariile,, pe care le poti gasi pe cladirile bisericilor sporesc frumusetea centrului vechi.

 

2. Podurile sunt locuri emblematice pentru oras! In primul rand, am vazut Podul Triplu, care acum este destinat traseului pietonal, dupa o petitie a localnicilor. Inainte, aici se afla un bulevard cu un trafic auto intens, insa pentru respectul fata de natura si oameni, cuvintele populatiei au fost ascultate si respectate. Probabil si pentru a da mai multa libertate de miscare turistilor! Pe de alta parte, Podul Dragonilor, simbolul orasului, emana putere si atrage multe fotografii!

 

 

Podul Triplu

 

Podul Dragonilor

3. As vrea sa va spun ca Ljubljana merita simtita! Sincer, nici nu am mai fost atent la detalii istorice. ,,Eram prea ocupat,, sa privesc in stanga si in dreapta, asa ca am un motiv sa revin anul acesta!

 

4. Poti face o multime de excursii din Ljubljana! Va dau cateva exemple:
* Pestera Postojna, impresionanta bijuterie a Podisului Karst (de aici rezulta si termenul relief carstic)!
* Lacul Bled, pe care as vrea sa il vad in toata splendoarea sa!
* Lipica: ai parte de un adevarat spectacol, in care vedetele sunt caii!
* Zagreb: o alta capitala a Balcanilor care merita descoperita, chiar daca nu se afla in Slovenia!
* statiunile litorale Piran si Portoroz, noile senzatii ale Adriaticii!
* Triglav National Park (daca esti pasionat de hiking), situat in Alpii Iulieni, de unde te poti bucura de o panorama incredibila!

Dintre toate acestea, am reusit sa vad doar Pestera Postojna si am avut cazare in Lipica, la un hotel despre care va voi scrie in curand! Pana atunci, mai ramanem putin cu mintea la fabuloasa Ljubljana!

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email