Destinatii

Prima croaziera in Grecia

Imaginile mele despre Grecia incep sa se contureze incet, dar sigur. Aceasta tara legendara are un relief variat, stancile fiind un element predominant chiar si in zonele insulare. Printre culturile de maslini si livezile cu citrice se poate zari marea albastra, care straluceste precum diamantul. E dimineata si suntem in Halkidiki, o peninsula cu trei brate: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Aici va fi prima noastra oprire! Ma rog, aproape!Am ajuns in Ouranopoli, o statiune cunoscuta si vibranta, cu un port arhiplin, iar in apropiere gasiti o multime de magazine si restaurante. Urmeaza sa ne imbarcam pentru croaziera la Muntele Athos. Suntem fotografiati si imi amintesc ca aceeasi manevra se facea la intrarea in Pestera Postojna. Le fac semn ca vreau alta poza si oamenii se conformeaza. Dupa o ora primim un suvenir si o vedere cu Muntele Athos. Suvenirul era un breloc pentru chei cu fotografia noastra. Bineinteles, trebuia sa le platim! Nu eram obligati sa le cumparam, insa ne placeau pur si simplu!

      As vrea sa relatez altfel aceasta croaziera. Sunt convins ca ati auzit de Q and A. Este un exercitiu foarte interesant prin care voi raspunde la potentialele intrebari legate de acest subiect. 

      Q&A 1: Cat a durat croaziera?

A durat aproximativ 4 ore, desi in anumite programe croaziera aceasta era estimata la 3 ore, cel mult! Si chiar am avut ce vedea!

Manastirea Sf. Pantelimon

 

 

Q&A 2: Care a fost pretul biletelor?

Excursiile la Ouranopoli, Salonic si croaziera la Athos au fost incluse in pretul total, insa la o agentie locala o croaziera costa 20 euro. Desi am ajuns acolo la 9:00, plecarea a fost la 10:40. Totusi, am inteles de la ghid ca vasul de croaziera a intarziat cateva minute. In plin sezon, sunt plecari si dupa amiaza.

 

 

 

Q&A 3: Care a fost elementul surpriza al croazierei?

Pe langa peisajele deosebite si manastirile care se vedeau in zare, la un moment dat am observat mai multe salupe care se indreptau catre vas. Erau calugarii de la Athos! Au venit la noi, daca noi nu am putut ajunge la ei.

 

Q&A 4: Ce experiente am dobandit?

In Grecia am intalnit o multime de romani! Majoritatea lucrau acolo. Am remarcat de mai multa vreme ca romanii sunt foarte descurcareti. Avem o tara frumoasa, insa si oameni pe cinste, chiar si dincolo de hotare! Ne-au recunoscut imediat si ne-au invitat la masa! De asemenea, in timpul croazierei am cerut o inghetata (in limba engleza) si o romanca ne-a simtit, ne-a ghicit! Lucra pe vas si vindea diverse gustari. Am fost incantat sa intalnesc atatia romani in Grecia. Sincer, eu am impresia (si nu cred ca sunt singurul) ca ne subapreciem, din pacate!
O alta experienta inedita a fost conversatia mea cu ghidul. Cand a auzit ca am blog, mi-a oferit legitimatia sa pentru cateva minute. Recunosc, mi-a placut sa intru in acest rol! :))

 

Q&A 5: Este nevoie de pasaport pentru aceasta croaziera?

Nu si nu! Doar pentru urcarea pe munte se cere pasaport. Croaziera e ,,free,, (nu sunt necesare acte) si doamnele pot vedea manastirile, de pe vas.

 

Q&A 6: Ce pot spune despre Ouranopoli?

Pe scurt: Ouranopoli e turistic. Portul are in spate si ceva istorie, deoarece aici veti zari Turnul Bizantin. Preturile sunt ceva mai mari decat in alte statiuni de pe Riviera Olimpului, daca ar fi sa fac comparatie, dar plajele arata ,,better than others,,. Tot ce pot sa va spun este ca in Halkidiki predomina linistea. Poti face o sumedenie de excursii si de aici! Majoritatea coincid cu excursiile prezentate in articolul precedent.

Turnul Bizantin, Ouranopoli

Astept sa imi raspundeti la provocarea de astazi. Voi ce sentiment aveti cand intalniti romani in strainatate?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email