Destinatii

Paralia Katerini: Analiza SWOT

Desi pare stiintific, oricine face o analiza inainte de a vizita o destinatie turistica. Turistul vrea sa gaseasca punctele forte ale locurilor, verifica daca merita sa faca acea investitie, insa se uita si la recenzii, pentru a identifica eventualele inconveniente. Cum Paralia Katerini este una dintre statiunile preferate ale romanilor, va voi pregati o analiza SWOT a acesteia, pentru a vedea unde straluceste, cu ce ,,scartaie,, si ce alte aspecte trebuie luate in calcul.


      
S (Puncte forte)        

* preturile produselor sunt convenabile
* posibilitati multiple de excursii
* statiune animata, cu o atmosfera placuta si relaxanta
* vile si hoteluri pentru toate buzunarele.

W (Puncte slabe)

* plaja aglomerata, taverne aproape pline (vara)
* apa marii nu este foarte curata (principala problema a statiunii).

O (Oportunitati)                

* shopping (blanuri, aur, haine, produse alimentare)
* in aceasta zona se fac si pelerinaje
* asezarea (langa Marea Egee si Muntele Olimp)
* servicii bune.

T (Amenintari)

* insulele grecesti sunt un ,,adversar intern serios,, pentru statiunile de pe Riviera Olimpului (datorita plajelor si peisajelor senzationale pe care le au insulele, cel mai probabil)
* se afla la o distanta destul de mare fata de Atena, atractia principala a tarii.
Ce am vazut in Paralia Katerini?

      Daca esti prieten bun cu ,,domeniul shopping,, vei fi foarte fericit! Ai ce gasi in Paralia Katerini: blanuri, bijuterii, tricouri ieftine, accesorii de toate felurile, mancare buna si chiar un LIDL, de unde poti face aprovizionarea. Nu am avut mic dejun, insa preturile din supermarket au fost convenabile si am avut libertate de alegere!

Daca esti pasionat de plaja, nu va mai fi nevoie sa iti spun ca terenul iti apartine, insa in mod limitat, deoarece fluxul turistic predomina in aceasta zona, iar daca nu iti place sa te balacesti, trebuie sa prinzi un apus de soare, macar atat! Si, desigur, o poza langa un palmier!

Biserica Sf. Parascheva este lacasul de cult al Paraliei si o atractie privind pelerinajele, mai ales de sarbatori! Aceasta biserica este un adevarat simbol pentru statiune si se afla exact in spatele plajei.


      Unde am mancat in statiune? 
       
Mai tot timpul am mancat la Pizza Pasta Italia, insa si la Burger Lab (cei mai buni burgeri din statiune, cu personal de exceptie). De obicei, micul dejun il pregateam singuri, deoarece Vila Pavlos avea chicineta in fiecare camera.

In rest, nu prea am stat in Paralia, am optat pentru mai multe excursii si va promit ca vom vorbi despre fiecare in parte! As fi vrut sa revin si anul acesta in Grecia, insa nu sunt sigur daca va mai fi posibil. Stiti cum este in turism, gasim mereu noi destinatii si trebuie sa facem compromisuri. Voi cum va comportati cand va pregatiti de vacanta? Faceti o analiza a destinatiei sau preferati sa ramaneti surprinsi?

 

 

 

 

Plajă sau turul stațiunii? Am ales varianta 2

Centrul animat al stațiunii

 

 

 

 Venind de la Muntele Olimp

Biserica Sf. Parascheva

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email