Destinatii

Spre Muntele Olimp (pe ploaie)

Era o dimineata obisnuita si linistita in Paralia Katerini. La ora 10 urma sa ne deplasam catre Muntele Olimp, desi norii incepeau sa isi faca simtita prezenta. Imediat, a inceput si ploaia. Conta mai putin pentru noi, iar legendarul loc parca se strecura printre norii plumburii. Un traseu plin de curbe, peisaje pitoresti si atractii deosebite! 


     
     Prima oprire a fost la Cabana Stavros, un punct panoramic, sa ii spunem! Muntele Olimp incepea sa se ascunda, iar singura noastra optiune era sa intram la magazinul de suveniruri, unde aveau o multitudine de produse traditionale grecesti. Am vazut si o expozitie de bancnote, asa ca a meritat pauza!

Practic, excursia a fost divizata in doua vizite (la Manastirea Sfantul Dionisie si la Situl Arheologic Dion), presarata cu multe senzatii tari (timp de zece minute am avut parte de o ploaie torentiala, apoi am urcat intr-un zig-zag de curbe, am vazut Litochoro de sus si am facut fotografii de la punctul panoramic, asteptand sa dispara mai repede norii).

Atractiile excursiei noastre:

✓1. Manastirea Sfantul Dionisie

      Situata la 900 de metri altitudine, Manastirea Sf. Dionisie a fost intemeiata in anul 1542, iar langa biserica noua veti gasi si un muzeu cu obiecte de cult, vesminte, manuscrise si harti vechi. Dupa aceasta vizita, am oprit la magazinul de suveniruri.

Aici am simtit linistea profunda a Greciei. Tara este vestita pentru oamenii calmi, atmosfera linistita si locurile incarcate de emotie. Am gasit toate aceste elemente la Manastirea Sf. Dionisie!

 

 

 

 


      ✓2. Situl Arheologic Dion

      Dupa vizita unui loc pasnic, a urmat o noua lectie de istorie, la Situl Arheologic Dion. Am vazut un filmulet foarte interesant despre exportarea marmurii si am facut un scurt tur pietonal prin Parcul Arheologic.

Pot spune ca am vazut decat o bucata a acestui loc emblematic, insa am inteles cat de importanta este marmura pentru greci. Daca ar fi sa ne gandim, o putem numi chiar simbol national, iar istoria este martor in evolutia acestei resurse, care dateaza inca din antichitate! Pe deasupra, vei asocia imediat acest loc cu Zeus!

 

 

 

✓3. Panorama asupra satului Litochoro  

 

 ✓4. Traseul spectaculos

 

 

Periplul s-a incheiat in Paralia Katerini, unde ne-am bucurat de soare si am luat strazile la pas, din nou! De aici, am planuit noi excursii, asa ca urmatoarea locatie ramane surpriza!

Voi ce conexiuni faceti cu Muntele Olimp? Ati porni aici pe ploaie?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email