Circuite

,,Circuite Do It Yourself,, (2): ,,In vizita la vecini,,

Tara noastra ascunde o multime de locuri frumoase, insa este bine sa ne cunoastem si vecinii! Daca in prima editie ,,Circuite Do It Yourself,, am vorbit despre Italia si Slovenia, astazi vreau sa ne rezumam la trei tari vecine cu Romania. Pentru cei care nu au citit primul material de acest gen, aceste circuite reprezinta idei pentru o vacanta activa, cu exemple clare (hoteluri, obiective turistice) si care se bazeaza pe folosirea automobilului. Puteti sa va abateti de la program cat doriti, eu doar va creionez un traseu si va aduc cateva propuneri, care sper sa va ajute! Principalele state vizate: Ungaria, Serbia, Bulgaria
Km parcurși: 2200 km
      Atracții principale: Parlamentul din Budapesta, Catedrala din Esztergom, Citadela Kalemegdan din Belgrad, Catedrala Alexander Nevsky din Sofia
      Total consum carburant (pentru un consum de aproximativ 10 litri/ 100 km): aproximativ 220 litri
Numar zile recomandate: 5
Capitale explorate: Budapesta, Belgrad, Sofia.

      1. Informatii generale (descriere circuit)

Acest tur vizeaza trei state vecine cu Romania, asadar nu trebuie sa va indepartati prea mult de casa! Traseul incepe din Ungaria, insa vizeaza foarte bine si Serbia, iar la final, pune accent pe o serie de locuri din Bulgaria.

Desi toate au un numitor comun, si anume Romania, este dificil sa gasiti asemanari intre ele. Atat relieful, cat si mediul urban difera enorm. Atentie! Circuitul se adreseaza doar persoanelor active! Totusi, puteti modifica programul (sau extinde) dupa bunul plac! 😉
Pentru inceput, cateva imagini:

 

Parlamentul, Budapesta 

                       Catedrala, Esztergom

Belgrad (Citadela Kalemegdan si Artera Knez Mihajlov)

                                             Sofia (Catedrala Alexander Nevsky si Parcul)
       2. Program circuit


       Ziua 1: Bucuresti- Szeged- Budapesta (860 km)

       Pregatiti-va rucsacurile si opriti-va in Szeged, pentru a admira Domul, proiectat de un arhitect timisorean. In cazul in care ati fost la Venetia, plimbarea prin Piata Domului va poate aminti de Piata San Marco, atat din punct de vedere arhitectural, cat si dimensional.

       Info plusStiati ca Domul din Szeged are o capacitate de 5000 de locuri?

Domul, Szeged. Sursa: AICI

       Seara veti innopta la Budapesta.

       Ziua 2: Budapesta- Cotul Dunarii- Budapesta (100 km)

       Dimineata va recomand o excursie scurta la Cotul Dunarii. Atractia principala este Catedrala Incoronarii Regilor Ungariei din Esztergom, iar langa aceasta veti putea zari Dunarea, fluviul care delimiteaza taramul slovac de cel al Ungariei. In fond, Bratislava si Viena sunt destul de aproape de aceste locuri.

Info plus: Alte atractii turistice din zona sunt Visegrad si Szentendre.

La intoarcerea in Budapesta, va recomand sa faceti o plimbare pe Bulevardul Andrassy si o croaziera pe Dunare. Astfel, veti putea vedea toate obiectivele de top ale orasului: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Mattyas si Palatul Regal. O a doua optiune ar fi vizita la Castelul Buda si un popas in Piata Eroilor. Seara, bineinteles, urmeaza inevitabila cazare si gandul la noi teritorii.


       Ziua 3: Budapesta- Novi Sad- Belgrad (400 km)

       Al doilea stat al acestui tur este Serbia, o tara cu traditii bogate si oameni primitori. Va propun astazi o destinatie inedita: Novi Sad, capitala regiunii Voivodina. Aici veti gasi Fortareata Petrovaradin, Turnul cu Ceas, Muzeul Vojvodina si un Planetarium.

       Info plusNovi Sad este un centru cultural important al Serbiei, asadar nu aveti voie sa ratati magazinele de suveniruri si pietele cu preturi atragatoare!

 Centrul din Novi Sad. Sursa: AICI

       Seara veti face cunostinta cu Belgrad, Orasul Alb si capitala Serbiei, in acelasi timp! Un oras plin de istorie are cu ce se mandri, iar Belgrad este unul dintre acestea. Incepeti cu o plimbare prin Parcul Kalemegdan si Citadela cu acelasi nume! Daca aveti bafta, veti prinde o priveliste deosebita asupra Dunarii, la confluenta cu raul Sava.

       Info plusDistractia continua in centru! Luati loc la o cafenea sau, daca aveti suficienta energie, luati la pas Artera Knez Mihajlov.

       Dupa vizitarea acestui oras minunat, veti alege un hotel pentru binemeritata cazare.   


       Ziua 4: Belgrad- Sofia (400 km)

       Daca sunteti in forma, dimineata veti mai avea timp pentru a vizita Biserica Sf. Sava, considerata cea mai mare biserica ortodoxa din lume, apoi explorati cartierul Skadarlija si testati gastronomia locala! Eventual, profitati de preturile accesibile si dati o raita prin magazine.

       Dupa pauza de shopping, va veti deplasa spre Sofia, un nume destinat celor intelepti. Va recomand vizita celor doua catedrale emblematice ale orasului: Catedrala Al. Nevsky si Biserica Sf. Sofia.
       Seara, urmeaza o noua cazare, insa, de aceasta data, in capitala Bulgariei. 

       Ziua 5: Sofia- Manastirea Boiana- Veliko Tarnovo- Bucuresti (440 km)

        Desi Manastirea Rila este cea mai cunoscuta la nivel national, va propun o destinatie noua pe lista: Manastirea Boiana, situata foarte aproape de Sofia si mai putin turistica, in acelasi timp. Totusi, acest lucru nu contesta meritele vizitarii ei.

       Urmeaza Veliko Tarnovo, cu Cetatea Tsarevets si centrul vechi. Aceasta Sighisoara a Bulgariei este plina de surprize, iar casutele pitoresti din zona va vor incanta, cu siguranta!

       Sosire in tara. Final circuit. 


       3. Hoteluri 

      Hunguest Hotel Millennium 3* (Budapesta)
      Hotel Centar Balasevic 3* (Belgrad)
      Ramada Sofia City Center 4* (Sofia-varianta 1)
      Hotel L Do Ra Do 3* (Sofia-varianta 2)


      4. Destinatia vedeta 

      Novi Sad isi face intrarea pe scena destinatiilor turistice de top. Orasul va fi Capitala Culturala Europeana in 2021, iar acest fenomen il va transofrma, cu siguranta, intr-un oras-vedeta! Cultura si traditiile il propulseaza si chiar il recomanda sa devina o atractie importanta in Balcani!

      
       5. Clipuri video


                                                   Szeged 

                                                  Novi Sad

                                                     Belgrade 

                                                     Sofia 

                                          

       6. Destinatii turistice adiacente

      * Bratislava (la 200 km de Budapesta)- se abate de la circuit
      * Viena (la 240 km de Budapesta)- se abate de la circuit
      * Nis (Serbia): situat intre Belgrad (230 km) si Sofia (170 km), se afla exact ,,pe traseu,,
      * Ruse (Bulgaria): situat ,,la o palma,, de Giurgiu, un oras pitoresc, merita sa faceti o scurta oprire aici.

       Iata, puteti descoperi trei tari, toate vecine cu noi, toate cu o cultura diferita, cu gastronomie mixta si, cel mai important, cu atractii magnifice!

       Astept sugestiile voastre! Va place ideea acestui circuit? Voi ce tururi aveti in minte?

        

                    Traseul circuitului

       
                   Have a great road trip!


Circuite Do It Tourself
Un produs Cristian Cezar Travels 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email