Destinatii

Locuri de pelerinaj din Grecia: Atelierul de icoane Zindros si Manastirea Sf. Parascheva

O sa tratez separat locurile de pelerinaj de Meteora, deoarece acolo turistii sunt atrasi foarte mult si de peisaje, iar frumusetea locurilor este incontestabila. Deocamdata, ne oprim la cativa kilometri distanta de aceasta minune a naturii, unde se afla un atelier de icoane, apoi in Valea Tembi. 



       Un element important, poate chiar esential in cazul Greciei, sunt locurile de pelerinaj. Manastirile reprezinta atractii deosebite pentru turismul religios, iar trei dintre ele se afla la distante relativ scurte de statiunile de pe Riviera Olimpului. Primul este Complexul Monahal Meteora, al doilea se afla in imediata apropiere, unde veti gasi centrul de iconografie Zindros, iar a treia se zareste in zona defileului raului Pinios.

Despre Meteora voi scrie cu urmatoarea ocazie, insa astazi as vrea sa ma limitez la Zindros si Manastirea Sf. Parascheva din Valea Tembi.

Atelierul de icoane Zindros 

       Situat la doar cativa kilometri de Meteora, centrul de icoane bizantine Zindros reprezinta un magazin de suveniruri, in care veti vedea icoane pictate si vi se va explica modul in care sunt lucrate acestea.

La final, a avut loc si o tombola, la care am luat si noi parte. Premiul a constat in doua icoane fabricate exact in acest atelier.

De asemenea, am primit informatii interesante despre semnificatia mai multor icoane.

 

      Manastirea Sf. Parascheva
 
      Un loc sfant, amplasat intr-un cadru pitoresc, Manastirea Sf. Parascheva din Valea Tembi este cunoscuta datorita puterilor tamaduitoare. De altfel, Sf. Parascheva este numita vindecatoarea de ochi. Izvorul se afla in spatele grotei, iar inauntru se afla icoana Sfintei Parascheva.
      Un aspect inedit al interiorului este altarul situat in partea dreapta, ceea ce m-a surprins.
      Bineinteles, si aici ,,factorul comert,, a luat amploare. Am intalnit o multime de magazine de suveniruri.
 

 

 

      A fost o experienta deosebita, iar satul Kalambaka si Valea Tembi sunt zone foarte linistite, in care te incarci cu energie pozitiva!

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email