Destinatii

Meteora, cel mai spectaculos loc din Grecia

Inainte de a ajunge in Grecia, am vorbit cu cativa prieteni care exclamau ca Meteora este senzationala! Au spus un mare adevar, deoarece aceasta locatie reflecta perfect impletirea unui fenomen al naturii cu peisajele de vis! Stancile arata spectaculos datorita imensitatii acestora (ajung la inaltimi de pana la 400 metri), insa si datorita celor 24 de manastiri suspendate in aer (etimologic vorbind, Meteora inseamna intocmai ,,suspendat in aer,,).       1. Cateva curiozitati despre Meteora:

– formatiunile de stanci s-au format prin sedimentarea vechiului lac tessalic (de unde rezulta si denumirea regiunii Tessalia)
– apele fostului lac si-au gasit flanc de iesire catre Maree Egee, iar acest masiv a ramas relativ ascuns intre pietre si stanci uriase, care pot ajunge la 400 metri!
– manastirile ortodoxe au fost construite pentru a servi drept refugiu, in timpul invaziilor otomane (in prezent, sunt 24 la numar)
– cea mai cunoscuta manastire este Marele Meteor (prima ca marime si vechime)
– accesul la 6 din cele 24 de manastiri se face pe scarile construite printre roci
– prima femeie care a ajuns la Meteora a fost chiar Regina Maria, in anul 1921
– acest loc atrage anual mii de turisti din toate colturile lumii
– la poalele Meteorelor se afla Kalambaka, o localitate cunoscuta datorita prezentei agricultorilor romani.

2. Impresii despre Meteora, cel mai spectaculos loc din Grecia 

Recunosc ca nu am vizitat inca Atena, insa se spune ca daca nu ai fost la Meteora, inseamna ca nu ai vazut Grecia! Indiferent ca vorbim de frumusetea insulelor, cu apele de un albastru intens sau de arhitectura antica a faimoasei capitale, Meteora reprezinta, cu siguranta, un simbol al crestinismului si, in acelasi timp, ofera cele mai spectaculoase peisaje din aceasta tara minunata!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa urcusurile de rigoare, au urmat scarile, insa nu vreau sa va sperii, deoarece traseul catre Manastirea Marele Meteor este destul de facil. Intrarea la manastire costa 2 euro, insa panoramele sunt GRATIS! Si sunt incredibile, par desprinse din filmele S.F.!

Da, am ramas fara cuvinte! Am descoperit locuri unice in 2017, iar Meteora ramane in top, dupa Parcul National Plitvice!
Tot ce pot spune este ca excursia in Grecia a fost o experienta deosebita, iar finalul a fost grandios, atat la propriu, cat si la figurat! Mai jos va atasez articolele mele despre Grecia:
1. Grecia, taramul antic
2. Prima croaziera in Grecia
3. Ce am vazut in Salonic in 30 de minute?
     4. Pizza Pasta Italia: ieftin si gustos, pentru romanul pofticios!
 5. 10 excursii din Paralia Katerini
     6. Paralia Katerini: Analiza SWOT
7. Spre Muntele Olimp (pe ploaie)
8. Insula Skiathos, ,,Steaua Sporadelor,,
9. Locuri de pelerinaj din Grecia: Atelierul de icoane Zindros si Manastirea Sf. Parascheva
10. Meteora, cel mai spectaculos loc din Grecia

Voi ce locuri din Grecia ati vazut?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email