Sofia, atat de aproape!

Daca tot am vorbit ultima data despre capitalele lumii, propun sa facem o scurta oprire in capitala Bulgariei, Sofia. Chiar daca este mai putin turistica, aceasta destinatie ascunde o paleta larga de atractii. Cel mai interesant aspect este distanta fata de Bucuresti. Sofia este cea mai apropiata capitala de peste hotarele Romaniei.


      Imediat ce am ajuns in oras, am remarcat blocurile vechi, socialiste si cateva magazine construite recent. Sofia nu are rafinamentul altor capitale, dar este o locatie inedita. Preturile sunt foarte accesibile, iar edificiile sunt marete. A fost o alegere inteleapta (sophia=intelepciune).

 

Catedrala Alexander Nevsky

 

 Parcul

1. Distante 

Sofia este inconjurata de multe locuri interesante (orase, capitale, manastiri), iar posibilitatile practicarii excursiilor pe cont propriu in regiune sunt multiple. Distantele sunt relativ accesibile. Sa va dau cateva exemple:
* Bucuresti- Sofia: 380 km (in primul rand, distanta fata de capitala Romaniei este relativ scurta si se poate parcurge in 5, 6 ore, cel mult).
* Skopje- Sofia: 240 km (misterioasa capitala a Macedoniei se afla foarte aproape de Sofia, timpul parcurs cu masina fiind de 3 ore si jumatate, cel mult 4).
* Istanbul- Sofia: 560 km (daca esti prin capitala Bulgariei si vrei un City Break prelungit, alege Istanbul pentru cateva zile. Distanta este mai mare, insa daca ai masina la dispozitie, in 6, 7 ore ai ajuns in cel mai vibrant oras al lumii, in opinia mea. Si ai ce face aici, pe cuvant!)
* Salonic- Sofia: 300 km (Atena este departe, dar si Salonic este o solutie buna. Situat in nordul Greciei, orasul e foarte linistit, are ce oferi si se afla la doar 4 ore de Sofia).
* Belgrad- Sofia: 400 km (am fost impresionat de ,,Orasul Alb,, , iar un astfel de traseu dureaza aproape 5 ore).
* Veliko Tarnovo- Sofia: 220 km (foarte aproape de capitala tarii se afla Veliko Tarnovo, considerat ,,Sighisoara Bulgariei,, , pe care am reusit sa o vad doar in viteza. Distanta intre cele doua orase nu este mare, iar timpul de parcurs este de aproape 3 ore).
* Plodiv- Sofia: 150 km (un alt oras turistic din Bulgaria este Plodiv, un veti gasi Amfiteatrul Roman si o strada cu multe cafenele. Timp parcurs? Nici 2 ore!)
* Manastirea Rila- Sofia: 110 km (am vorbit recent despre Manastirea Rila, este cel mai important loc de pelerinaj din Bulgaria si un simbol pentru aceasta tara. Se afla la 2 ore de Sofia, iar traseul spectaculos si peisajele superbe te vor convinge sa ii faci din nou o vizita!).

 

2. Obiective turistice din Sofia

Despre atractiile din Sofia o sa vorbesc, pe larg, in alt articol. Astazi ma voi rezuma la centrul Sofiei.

Orasul invaluit de poalele muntelui Vitosha are cateva obiective turistice foarte interesante. Majoritatea sunt biserici si vestigii istorice, insa atractia principala este, cu siguranta, Catedrala Alexander Nevski!

 

 

 

 

Inca un obiectiv cultural important al Sofiei este Univeristatea, iar parcurile inconjoara aceste cladiri impunatoare.

 Universitatea din Sofia

Statuia ecvestra a lui Carol I 

 

Cum spuneam, o sa vorbim pe larg despre Sofia, in cadrul unui proiect nou pe care il voi lansa anul acesta. Voi ce obiectiv turistic considerati ca reprezinta orasul?

 

 


Please follow and like us:

1 thought on “Sofia, atat de aproape!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email