Destinatii

City Break in Romania (3): 10 obiective de vazut in Brasov, cu termeni cheie

Este dimineata, afara frigul se inteteste, iar eu urmeaza sa particip la Gala SuperBlog. Pe strada abia gasesc un taxi, ajung la autogara din Pitesti, astept mai bine de o ora si pornim spre Poiana Brasov, unde va avea loc festivitatea de premiere a bloggerilor finalisti, in cadrul competitiei SuperBlog 2017. Totul se desfasoara pe fuga, insa cum merit cateva ore de relaxare, prefer sa fac un tur al Brasovului. De aici, totul devine foarte interesant, fiindca fulgii de nea sunt inlocuiti cu un soare vesel, iar oprirea mea in ,,Orasul de sub Tampa,, se transforma intr-o excursie de o jumatate de zi. V-am pregatit astazi 10 obiective pe care trebuie sa le vedeti in Brasov, un oras medieval- modern, avand o piata asemantoare cu cea din Praga si o amprenta a orasului in stilul Hollywood Signature. Un amestec perfect care te va convinge sa optezi pentru un City Break in Brasov!     


1. Piata Sfatului (termeni cheie: promenada, gastronomie, fotografii, negot)

Acesta este cel mai turistic loc din Brasov, punctul de pornire catre majoritatea obiectivelor turistice ale orasului. Inca din Evul Mediu, aici se organizau targuri pentru negustori. Centrul pietei sau Casa Sfatului reprezenta depozitul fiecarui negustor. Astazi, piata serveste pentru concerte in aer liber, Targuri de Craciun si pentru turisti, desigur! Asta explica de ce preturile sunt destul de mari pentru Romania, cel putin de sarbatori. In fond, am ramas cu impresia ca Brasovul este destul de scump, iar comerciantii profita din plin de turistii care sosesc aici! Definitia este simpla: ,,oras turistic= incasari mari!,,

Piata Sfatului este inconjurata de restaurante, magazine si atractii turistice!

Casa Sfatului si Turnul cu Ceas

2. Biserica Ortodoxa (termeni cheie: edificiu religios, arhitectura)

Catedrala Ortodoxa din Piata Sfatului este realizata in stil neobizantin si a fost construita in secolul al XIX-lea. Romanii din cetate nu aveau biserica din cauza faptului ca singura biserica ortodoxa apartinea grecilor. La constructia acesteia au contribuit romanii greco-ortodocsi. Arhitectura este deosebita, iar pardoseala a fost decorata cu marmura. Frescele au fost adaugate in anul 1936.

Biserica Ortodoxa din Piata Sfatului

3. Biserica Neagra (termeni cheie: dimensiuni, istorie, arhitectura)

Biserica Neagra este un monument arhitectonic imens, insa de ce poarta acest nume? Aceasta cladire in stil gotic a fost avariata de turci in anul 1689, cand zidurile s-au inegrit. Refacuta cu ajutorul unor mesteri din orasul hanseatic Danzig, Biserica Neagra si-a schimbat boltile, realizate de aceasta data in stil baroc.

Un alt aspect care starneste curiozitatea este dimensiunea bisericii. Lungimea acesteia este de peste 89 metri si este considerata cea mai mare biserica din Romania. In momentul finalizarii, aceasta a primit titlul de Cea mai mare biserica dintre Viena si Constantinopol.

Biserica Neagra: istorie, arhitectura si dimensiuni uriase!

Statuia lui Honterus din curtea bisericii. In fata se afla Liceul Teoretic Johannes Honterus.

4. Strada Republicii (termeni cheie: plimbari, shopping)

      De aici puteti incepe plimbarea in Brasov. Inainte de a intra in centrul istoric, nu ratati fotografierea Consiliului Judetean! Practic, Strada Republicii este excelenta pentru plimbari si este dedicata pasionatilor de cumparaturi. Gasiti o multime de restaurante, hoteluri si baruri. Inaintati si mariti pasul, pentru a ajunge apoi in Piata Sfatului!

Consiliul Judetean  

Strada Republicii: pentru promenade!

5. Strada Sforii (termeni cheie: cea mai ingusta strada din Europa Estica)

O strada unica in Romania, probabil! Strada Sforii este atat de ingusta, incat abia am gasit intrarea! Latimea sa variaza intre 1,11 si 1,35 metri, devenind astfel cea mai ingusta strada din Estul Europei si a treia la nivel european, din acest punct de vedere! Lungimea sa este de 80 m si face legatura dintre Strada Cerbului si Strada Poarta Schei.

Strada Sforii. Abia se vede intrarea!


6. Sinagoga Beth Israel (termeni cheie: cultura, arhitectura)

Daca nu ati ajuns in Israel, puteti face o scurta oprire in Brasov, aproape de Strada Sforii. Mai exact, Sinagoga Beth Israel se afla pe Strada Poarta Schei, unde veti vedea multe drapele ale acestei tari, dar si o arhitectura deosebita! Aceasta sinagoga a fost construita intre anii 1899 si 1901, in stil neogotic cu accente maure.

Sinagoga Beth Israel


7. Poarta Schei si Poarta Ecaterinei (termeni cheie: monumente istorice)

Doua porti, doua simboluri pentru Brasov! Pe de o parte, Poarta Schei a fost construita in 1827 si are trei arcuri: doua pentru pietoni si unul pentru vehicule, semanand putin cu Arcul de Triumf. Pe de alta parte, Poarta Ecaterinei este cea mai veche si cea mai frumoasa poarta a orasului, facilitand accesul scheienilor in Brasov, intre Bastionul Tesatorilor si Bastionul Fierarilor.

Poarta Schei

Poarta Ecaterinei


8. Turnul Negru si Turnul Alb (termeni cheie: puncte panoramice, istorie, fortificatii, fotografii)

Daca sunteti dornici sa surprindeti cadre inedite asupra Brasovului, urcati in Turnul Negru sau/si Turnul Alb. Turnul Negru este o fortificatie independenta, situata in afara zidurilor cetatii si are o inaltime de 11 m. De aici veti zari Biserica Neagra, Piata Sfatului, casutele pitoresti si dealul orasului. Va recomand sa urcati si in Turnul Alb, construit din piatra si caramida, folosind tot drept punct panoramic. Acesta a fost realizat intre anii 1460 si 1494, avand rol de aparare si observatie. Astazi, ambele turnuri sunt ,,casa turistilor,, si reprezinta un loc tocmai bun de facut fotografii!

Turnul Negru

Turnul Alb

Priviti, ce mare este Biserica Neagra! 

Vederi senzationale din Turnul Negru!


9. Strada Dupa Ziduri si arta stradala (termeni cheie: street art)

O alta ulita cu elemente culturale aparte! Aici, se poarta foarte mult arta stradala. Plimbarea pe Strada Dupa Ziduri a fost foarte placuta. Chiar daca totul pare pustiu, turistii aleg acest loc pentru a evada in natura si pentru a urca in turnurile despre care va povesteam mai sus. Desi este foarte scurt ca lungime, paraul Cheu acompaniaza aceasta strada si ii da un aer aparte.

Strada Dupa Ziduri

 

Si arta stradala!


10. Bastionul Graft (termeni cheie: istorie)

Tot pe Strada Dupa Ziduri veti intalni Bastionul Graft sau Bastionul Poarta, construit intre anii 1515 si 1521. Acesta facea legatura dintre Turnul Alb si cetate. Iata, numele strazii provine de la puterea de aparare a acestui loc in perioada respectiva, mai ales dupa ce a fost dublat zidul de NV de inca unul exterior!

Bastionul Graft

Sunt foarte multe locuri de vazut in Brasov, este adevarat! Tocmai de aceea, va provoc sa adaugati si alte obiective turistice pe lista! Ce mai merita sa vizitam in Brasov?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email