Destinatii

Mituri despre circuite. Cat de obositor poate fi un circuit? Tu ce varianta alegi?

Am auzit pareri pro si contra despre cel mai ieftin mod de a calatori in multe destinatii. Bingo! Este vorba de un subiect despre care am vorbit de multe ori pe blog, dar ce era mai important am lasat mai tarziu. Cum este in circuite? Care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de vacante? Ce tip de circuit trebuie sa aleg, pentru a ma simti bine? Care sunt regulile de baza si ce de ce trebuie sa tinem cont cand optam pentru un astfel de pachet turistic? Kilometri multi, tururi de oras in pas alergator? Destinatii exclusiviste si orase cosmopolite, in doar doua saptamani? Excursii optionale si mult timp liber sau un circuit tematic, demn pentru exploratori?

      Mitul nr. 1: Circuitele sunt destinate turistilor pasionati de istorie, cultura, gastronomie, arhitectura si inglobeaza mai multe destinatii intr-o singura vacanta. Intr-un circuit, esti ocupat sa vizitezi cat mai multe obiective turistice si ai mult de mers cu autocarul. Fals! Nu toate circuitele sunt asa! Exista circuite in care ai la dispozitie cate o zi pentru fiecare oras in parte sau combinatiile sejur-circuit si city break-circuit. Tu esti cel care alege vacanta, programele difera foarte mult, trebuie doar sa le analizezi cu atentie.

Parcul National Plitvice, Croatia 

      Mitul nr. 2: Circuitele au avantaje si dezavantaje. Alta greseala! Aceasta afirmatie este valabila doar daca ai iesit din zona de comfort. Circuitele nu se clasifica in functie de avantaje si dezavantaje, ci dupa preferinte. De exemplu, sunt persoane care prefera o vacanta in care sa aiba parte de libertate, altii doresc sa faca multa miscare si sa vada cat mai multe locuri. Serios, mie imi plac ambele variante, insa daca ai rezervat o vacanta de acest gen, trebuie sa fii pregatit, mai ales fizic. Daca vrei sa tii minte si tot ce spune ghidul, cu atat mai mult!

 

 Meteora, Grecia

 

      Mitul nr. 3: Este foarte adevarat ca multe circuite sunt solicitante, dar acelea sunt, de obicei, circuitele cu autocarul, in care ai de mers, in medie, 500 km/zi si vezi un oras doar pentru o ora, cel mult, doua! Stop, stop, stop! Sa va lamuresc si in privinta aceasta! Circuitele sunt de mai multe tipuri. Structura lor este urmatoarea!
Varianta a. Marathon: Circuitele din aceasta categorie sunt dedicate persoanelor active, atractiile sunt numeroase, iar majoritatea tururilor de oras se fac rapid. Aceste tururi sunt potrivite celor care vor sa vada cat mai multe tari, culturi, traditii, dar vor avea mult de mers! Totusi, merita din plin, mai ales daca in program ai statiuni de top, orase medievale, minuni ale naturii sau metropole vibrante!
Varianta b. Discover: Daca sunteti interesati de o anumita zona, exista programe, realizate de obicei cu avionul, in care veti descoperi in detaliu obiective turistice, locuri secrete, gastronomia locala si cultura acelei regiuni. Practic, o incursiune culturala, cu un program mai lejer!
Varianta c. Sejur & Circuit: Este o vacanta care seamana, mai degraba, cu statul pe loc. Iti alegi cu atentie o destinatie (de obicei, statiune litorala), iar de acolo ai o lista cu excursii optionale. Aici vorbim de loisir!

Varianta d. City Break & Circuit: Vrei sa vezi un oras mare, cosmopolit, dar cineva parca iti sopteste sa vezi si imprejurimile? Aceasta varianta este foarte populara, mai ales pentru orase precum Roma, Atena, Barcelona, Londra, Istanbul, Paris, Venetia, Praga, Budapesta sau Viena! Este aproape la fel de relaxant precum varianta sejurului!

Istanbul, perfect pentru un City Break!

      Mitul nr. 4: In circuit te simti ca in armata. Partea aceea cu trezitul dimineata este adevarata, insa circuitul nu seamana, sub nicio forma, cu scoala militara! Repet, este o vacanta activa, dar nimeni nu te intreaba de ce nu asculti de fiecare data povestile ghidului, de altfel, foarte interesante, sau de ce nu vrei sa mergi in excursiile optionale. Asadar, poti sa te simti foarte bine in circuit, insa acest lucru depinde si de tine!

Explorati Balcanii! Merita toti banii!

 

      Un circuit poate fi obositor la un moment dat, insa cand vezi atatea frumuseti e imposibil sa mai simti ceva, iar faptul ca agentiile de turism incearca sa lanseze programe din ce in ce mai lejere este o veste excelenta!
      A sosit momentul sa fac un nou sondaj de opinie. Voi ce tip de circuit ati alege? Varianta Marathon, Discover, Sejur Mixat sau City Break Mixat?

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email