Destinatii

A doua oara in Viena. Ce am gasit nou?

O sa incep cu un exercitiu de imaginatie. Sunteti acasa si cautati informatii despre un oras pe care vreti sa il vedeti pentru prima data. Va incanta, sunteti fascinati de imagini, va documentati putin si faceti rezervarea instant! Urmeaza momentul sa vizitati orasul respectiv. Va faceti o impresie si il adaugati in lista destinatiilor favorite. Ulterior, doriti sa revedeti acel loc. Intrebarea este urmatoarea: A doua oara veti percepe la fel orasul?


      Un exemplu concret este Viena. Recent, am fost pentru a doua oara in capitala Austriei si pot spune ca impresiile sunt diferite de fiecare data. In viziunea mea, Viena este atat de bogata din punct de vedere cultural, incat vei gasi mereu ceva nou de vazut, de experimentat si de simtit!

1. Back in Vienna. ,,Reload,,

      In primul rand, vreau sa punctez ce am revazut in Viena.

* Domul Sf. Stefan

Considerat simbol al orasului, Domul Sf. Stefan este o constructie gotica si romanica, realizata in perioada 1137-1160 de catre Rudolf al IV-lea. Inaltimea catedralei este ametitoare: 136 metri! Aici, intrarea este gratuita, iar imprejur se afla Stephansplatz, cu magazine de suveniruri, multe cladiri moderne, terase si restaurante.

 

Austriecii sunt oameni prietenosi!

Domul Sf. Stefan

* Piata Maria Tereza si muzeele (exterior)

Aceasta piata este, probabil, cea mai importanta din Viena, deoarece aici se afla doua muzee ,,gemene,,: Muzeul de Arta si Muzeul Stiintelor Naturale. Ringul este artera principala, in forma de cerc, care leaga principalele obiective turistice ale orasului, iar un tur clasic porneste exact din Piata Maria Tereza.

 Cateva dintre muzeele Vienei: Muzeul de Arta si Muzeul Stiintelor Naturale

      2. Vienna: ,,Up-to-date,,

      Chiar daca Viena nu era in programul nostru, am facut o scurta oprire in centru si un tur panoramic. Daca ar fi sa rezum in acest articol plimbarea de o ora prin oras, pot spune ca am avut parte de o vreme mult mai prietenoasa decat prima data, am facut un adevarat ,,vals vienez,, printre turisti pentru a face fotografii si am descoperit faptul ca Viena este destinata pietonilor. Am avut si prima oara acest feeling, oarecum stirbit de un protest, dar acum m-am convins ca atmosfera este una de basm, intr-adevar!

Cred ca in toate capitalele exista asa ceva!

Zgarie- nori in cartierul de afaceri al Vienei

Roata Mare din Prater- parcul de distractii

 

New places on my list! Am vazut cateva locuri noi in acest scurt tur de oras, iar faptul ca am reusit sa descopar zona moderna a orasului si am zarit uriasul Prater din Viena nu poate decat sa ma bucure! Cu siguranta, Viena, trebuie sa ma astepti pentru a treia oara!

Periplul prin Austria continua!

Voi ce locuri ati vizitat in Viena?

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email