Destinatii

Abatia Melk, ,,Perla Barocului,,

 Dincolo de aerul boem al Vienei, Austria te va cuceri cu peisajele sale incantatoare, orasele pitoresti si edificiile religioase extraordinare. Cea mai apropiata atractie turistica este Abatia Melk (sau Stift Melk), o manastire benedictina construita in 1089, situata pe un deal stancos, deasupra Dunarii. In cazul in care sunteti pasionati de istorie si arhitectura, vreti sa va delectati cu o plimbare prin gradini si sa surprindeti cadre unice cu aparatul foto, va recomand cu caldura sa vizitati Abatia Melk!     


      1. ,,Un gram de istorie,,

Atat in Austria, cat si in Elvetia, sunt atat de multe abatii, incat le vom pierde numaratoarea! De remarcat este, insa, Abatia Melk. Din punct de vedere etimologic, ,,melk,, inseamna ,,râu de frontieră,,. Probabil, tocmai de aceea, abatia se afla intre Dunare si Defileul Wachau, exact la mijlocul drumului dintre Viena si Linz.

Cum spuneam, Abatia Melk a fost fondata in 1089, cand Leopold al II-lea a facut un act de caritate, oferind unul dintre castele calugarilor benedictini. In secolul al XII-lea, aici a fost construita o scoala monastica.

Datorita faimei sale, Melk a reusit sa se opuna atat asalturilor imparatului Iosif al II-lea, cat si amenintarilor din perioada napoleniana. In 1938, cand o mare parte din terenurile Austriei au fost confiscate, Manastirea Melk a iesit, din nou, invingatoare.

In momentul de fata, scoala monastica instruieste aproape 900 de elevi, iar Abatia Benedictina de la Melk apare in topul atractiilor turistice din Austria.

Abatia Melk, un obiectiv turistic impresionant!

  Privelistile sunt senzationale!

Abatia este decorata cu gradini, fantani si multe spatii verzi!

 Inconfundabilul stil baroc!  

2. Abatia Melk, ,,Perla Barocului Austriac,,. ,,Adevarat sau fals?,,
      
      Elementul definitoriu al acestei abatii este stilul baroc, creionat de catre arhitectul Jakob Prandtauer, intre anii 1702 si 1736.

Un alt motiv pentru care Abatia Melk isi merita eticheta de ,,Perla Barocului,, sunt frescele realizate de catre Johann Rottmayr, care merita o atentie deosebita!

De asemenea, daca faceti o vizita detaliata, nu ratati biblioteca si manuscrisele sale medievale, o colectie de manuscrise muzicale si frescele lui Paul Troger, iar pentru a va ,,condimenta,, vizita, luati un bilet care sa includa gradinile, in cazul in care aveti suficient timp. Si nu uitati de panorama fabuloasa asupra orasului Melk, asupra Austriei Inferioare si asupra Dunarii!

Un mix de frumuseti!

Interiorul abatiei si frescele deosebite!

Bun venit la Abatia Melk!

 Un loc in care vei gasi de toate! Chiar si palmieri! Serios, am fost surprins!

3. De vazut la Abatia Melk:

      * 1. Muzeul Abatiei, Sala de Marmura, Balconul, Biblioteca si Biserica Abatiei

      * 2. Bastionul de Nord si Laboratorul Wachau

      * 3. Parcul Abatiei si Gradina Pavilionului

      * 4. Expozitiile temporare si o colectie de minerale.  


      4. Preturi:

      * 1. Manastirea: 11 euro pentru adulti (fara ghid), 13 euro pentru adulti (cu ghid), 6 euro pentru elevi si studenti (fara ghid), 8 euro pentru elevi si studenti (cu ghid), 11 euro pentru familii cu un parinte si copii sub 16 ani, fara ghid (13 euro cu ghid), 22 euro pentru familii cu ambii parinti si copii sub 16 ani, fara ghid (26 euro cu ghid), 11 euro/persoana pentru grupuri mici, formate din cel mult 20 persoane si 60 euro pentru ghidarea turului.

* 2. Parcul Abatiei si Gradina Pavilionului: 4 euro/ persoana pentru adulti, 3 euro/ persoana pentru elevi si studenti,1 euro/ persoana pentru copiii sub un an.

Asadar, Abatia Melk nu este considerata degeaba ,,Leaganul Austriei,, si ,,Perla Barocului,,! Este un loc tot mai frecventat, atat in cadrul grupurilor, cat si de turistii care vin sa o vada pe cont propriu! Abatia Melk intra in categoria locurilor cu laude meritate!

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email