Destinatii

Care este cel mai frumos castel din Bavaria?

In timp ce paseam grabit printre picaturile de ploaie, care se asterneau pe covorul verde al naturii, am zarit un castel stralucitor, inconjurat de gradini! Prima data am crezut ca am ajuns la Versailles. Partial adevarat, insa, in realitate, ma aflam la Castelul Linderhof, cel mai mic, cel mai opulent si cel mai frumos castel al Bavariei!  

      Situat in localitatea Ettal, Castelul Linderhof a fost construit in perioada 1874-1886 de regele Ludovic al II-lea, datorita dorintei sale de a copia Versailles-ul. Istoria acestui loc, arhitectura indrazneata si asezarea intr-un cadru natural mirific au propulsat fluxul turistic in aceasta regiune minunata a Germaniei.
      Interiorul este foarte pompos, decorat in stil rococo si impodobit cu obiecte aurite, candelabre de cristal (unul de 500 kg!) si cunoscuta Sala a oglinzilor. Exact cum va spuneam, un Versailles in miniatura! Camerele nu au suprafete mari, iar Sala Oglinzilor creeaza deschidere in spatiu. Desigur, pentru a vedea toate aceste amanunte luxoase trebuie sa cumparati un bilet pentru vizitarea castelului, care costa 8,5 euro. Ghidajul poate fi realizat in limba engleza, iar fotografiatul este interzis!

      Spre deosebire de interior, parcul este proiectat in stil baroc si este inconjurat de gradini, impartite in 5 pavilioane. Mi-au placut foarte mult detaliile arhitectonice ale fantanilor si statuilor, care au fost imbinate perfect cu farmecul naturii. Un alt element care m-a impresionat a fost etajarea parcului. Cu cat urcai mai mult, cu atat privelistea era mai spectaculoasa! In acest parc se afla si Teiul de la Linderhof (Curtea Teilor), in varsta de vreo 300 de ani.

Castelul Linderhof, o splendoare a Bavariei!

                                                            Si ale sale gradini idilice!

 

 

 

 

Treptele sunt din marmura. De sus, castelul se vede cel mai bine!

Arhitectura, realizata cu minutiozitate!

Teiul de la Linderhof

      La finalul vizitei, am avut surpriza de a vedea un jet imens de apa, declansat de fantani!

Geneva? Nu! Jetul de apa din fata Castelului Linderhof!

 

 

 

 

      De asemenea, in jurul parcului se afla si alte cladiri care pot fi vizitate de turisti, precum Grota lui Venus, Coliba lui Hunding, Sihastria lui Gurnemanz, Chioscul maur sau Casa marocana.
      Era sa uit! Nu ratati magazinele de suveniruri, situate la intrare! Veti gasi o multime de lucruri interesante acolo, de la magneti sau carti de joc pana la tricouri sau mouse- pad- uri!
      In opinia mea, Linderhof este cel mai frumos si cel mai interesant castel din Bavaria. Arhitectura bogata, gradinile si peisajele pitoresti incarca acest loc cu energie pozitiva! Chiar daca Ludovic al II-lea a facut multe boacane (a declarat razboi Prusiei sau a cheltuit toata averea lui), Castelul din Ettal a fost ,,una reusita,, , iar vizita acestui loc m-a ,,ambitionat,, sa pun si Versailles pe lista! Si sunt convins de faptul ca turistii care au fost prin vecinatatea Parisului isi doresc sa vada si varianta mai putin aglomerata a Palatului Versailles!
      Voi care castel din Bavaria considerati ca este cel mai frumos?

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email