Destinatii

O localitate, doua castele!

Multi spun ca Bavaria este cea mai spectaculoasa regiune a Germaniei. Sunt de acord cu ei, chiar daca am completat doar o bucata din acest ,,puzzle natural presarat cu locuri de poveste,,. Va spuneam in urma cu cateva zile cat de interesanta a fost vizita la Castelul Linderhof, iar astazi ne vom opri la mica distanta, in localitatea Schwangau. Ce am descoperit aici? Veti afla imediat! 

      Castelul Neuschwanstein

      Aveti cel putin trei variante pentru a ajunge la celebrul castel al lui Ludovic al II-lea. Cu autobuz local, cu trasura sau pe jos! Noi am preferat sa facem putina miscare si sa urcam (exact ca la Peles) pe aleea care duce la Neuschwanstein.

 

      Dupa aproape 30 de minute de mers pe jos, am ajuns! Sincer sa fiu, nu am fost foarte impresionat de ceea ce vad! Un castel enorm, asaltat de 1,3 milioane de turisti pe an, care a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania! Probabil, am avut asteptari prea mari sau a fost de vina ploaia, insa cert e ca se afla intr-o zona superba, din punct de vedere peisagistic!

 

 

 

 

 

      Elementele forte ale castelului sunt turnurile si picturile, pe care le puteti descoperi la fiecare colt!

 

      Castelul a fost construit intre anii 1869 si 1886, fiind situat la vreo 1000 m altitudine. Atmosfera este foarte placuta, simti aerul acela medieval specific nemtesc, odata ce ajungi aici! Daca ar fi sa trag linie, Castelul Neuschwastein merita vazut pentru trei lucruri: istorie, natura si atmosfera! Repet, arhitectura mi s-a parut prea sobra, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stergeti aceasta atractie turistica de pe lista voastra!

 

 

      Castelul Hohenschwangau
      Se pare ca Bavaria este tinutul castelelor lui Ludovic al II-lea. De fapt, acesta a copilarit chiar aici, la Hohenschwangau! Chiar daca intra mai rar in circuitul turistic, am facut cateva fotografii de la distanta. Acest castel a fost construit pe ruinele cetatii Schwangau, in secolul XIX-lea, de catre tatal lui Ludovic, Maximilian al II-lea.

 

 

 

 

 

      Ce au in comun cele doua castele?
      * istoria se intersecteaza cu Ludovic al II-lea de Bavaria
      * au vedere la Alpensee, un lac superb inconjurat de Alpii Bavarezi
      * ambele se afla in localitatea Schwangau
      * s-au realizat pachete turistice (circuite), in care este propusa vizitarea ambelor castele.
      Oricum, parerea mea este ca, dintre cele trei castele, tot Linderhof este cel mai frumos din Bavaria! Totusi, Germania are atatea destinatii care merita toata atentia noastra!
      Voi ce locuri din Germania aveti pe wishlist?

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email