Destinatii

Miraculoasa Elvetie (2): Incursiune in nordul Elvetiei: Cascada Rinului

Repet, Elvetia este o tara incredibila! Sunt atatea locuri care merita descoperite aici! Unele sunt cunoscute de toata lumea, pe cand altele asteapta exploratori curajosi, dornici sa vada destinatii ,,mai salbatice,,. In orice caz, fiecare coltisor al Elvetiei ascunde cate ceva, iar astazi va dau intalnire in nord, unde vom face cunostinta cu o destinatie spectaculoasa, tare interesanta!  

Situat la granita cu Germania, orasul Schaffhausen detine cea mai mare cascada din Europa: Cascada Rinului. Aceasta are o latime de 150 m si o inaltime de 23 m. Bazinul are o adancime de 13 m, iar intrarea costa 5 franci elvetieni (5 euro).

Chiar daca vremea nu a tinut cu noi si a plouat, inca de cand am intrat in Elvetia, am remarcat foarte multi turisti, care faceau o sumedenie de poze. Bineinteles ca am surprins cateva cadre fotografice unice cu spectaculoasa cascada a Rinului!

De altfel, Rinul este unul dintre cele mai mari fluvii europene, avand o lungime de 1230 km si se afla pe locul IV in Europa, ca debit. Acesta izvoraste tot din Elvetia si se varsa in Marea Nordului. Aici intervine o chestiune mai complexa, deoarece Rinul se presupune ca este impartit in doua sectoare: Rinul Anterior si Rinul Posterior. Practic, Rinul Anterior izvoraste din Masivul Gotthard, iar Rinul Posterior din Muntele Rheinwaldhorn. Ambele fac parte din lantul Alpilor Lepontini. Cu siguranta, un alt aspect care ii confera si mai mult farmec acestui fluviu grandios este Valea Rinului si celebra stanca Loreley. Dar, sa ne intoarcem la cascada!

Se spune despre Tara Cantoanelor ca este un adevarat ,,castel al apelor,,! Râurile din Elveția se indreapta, direct si indirect, spre patru mari (Rinul spre Marea Nordului, Ronul spre Marea Mediterana, Innul dreneaza Dunarea catre Marea Neagra, iar Ticino ajuta Padul sa se indrepte catre Marea Adriatica), in conditiile in care aceasta tara nu are iesire la mare! Tot in Elvetia, Rinul formeaza o mica delta la varsarea sa in Lacul Konstantz (Bodensee), cel mai mare lac din Alpi. Acesta contureaza hotarele Elvetiei, Germaniei si Austriei! Astfel, dupa Bodensee, urmeaza ,,statia,, Schaffhausen, locul in care fluviul trece peste stanci si ,,se transforma,, in minunata cascada a Rinului!

Inca un punct forte al acestui loc este partea de agrement si marketing. La tot pasul o sa zaresti banci, dar nu orice fel de banci! Nu ma refer la bancile comerciale, ci este vorba despre vaci. Da, ati auzit bine! Cum vacuta Milka apare in reclamele despre ciocolata elvetiana, autoritatile s-au gandit, cel mai probabil, sa promoveze acest brand intr-un loc turistic! O idee geniala, pot spune! Doar ca nu e mov! :))

Efectiv, am stat 40 de minute aici si a meritat, din plin! Va recomand sa puneti aceasta destinatie pe lista, iar in cazul in care nu ati fost in ,,Miraculoasa Elvetie,, , va voi da motive in articolele urmatoare sa o vizitati!

Cascada Rinului

Iata, ce am gasit la intrare!

 

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email