Destinatii

Miraculoasa Elvetie (3): ,,Un tur prin Orasul celor 1000 de pasi,,

Incercam sa intram in ,,miezul Elvetiei,, , dar mai avem pana acolo! Astazi vom poposi intr-un micut oras medieval, pitoresc, cunoscut datorita unei abatii de secol VII. E vorba de St. Gallen- Orasul celor 1000 de pasi.

Am fost curios sa aflu de ce orasul poarta aceasta porecla! Se pare ca datorita asezarii sale! St. Gallen (elvetienii il numesc St. Gall) face parte din cantonul cu acelasi nume si se afla intr-o vale, exact la contactul cu Mitteland sau Podisul Elvetian. Astfel, datorita constructiei treptate a orasului pe aceste dealuri, s-a ales cu numele acesta: ,,Orasul celor 1000 de pasi,,!

                         Abatia St. Gallen

 

Preturi

Am o veste buna! St. Gallen are preturi rezonabile in comparatie cu alte destinatii din Elvetia, insa trebuie tinut cont de faptul ca St. Gallen nu este oras foarte mare! Are o populatie de 75000 locuitori si nu este ,,foarte turistic,,. Oricum, am gasit multe gustari la 3 CHF (3 euro). Desigur, erau si magazine cu preturi mari, dar nu atat de piperate, precum credeam!

 

Arhitectura

Casele si centrul vechi din St. Gallen arata foarte rustic! Este un oras linistit, cu aer medieval. La prima vedere, am facut o asemanare cu Innsbruck. Cele doua seamana putin din acest punct de vedere. Este o senzatie tare placuta sa te plimbi pe stradutele orasului. Mentionez ca am inceput turul Elvetiei chiar din St. Gallen!

Klosterplatz si casele traditionale

                 Stradutele medievale

Catedrala

 

Infrastructura

De luat in considerare este faptul ca St. Gallen reprezinta cel mai important centru economic din estul tarii si are o retea excelenta de transport. Orasul este nod feroviar, pe cand autostrazile fac legatura spre centrul si vestul Elvetiei, spre Austria si catre Germania. Mai toata Elvetia arata asa, oricum! Impecabila, curata, civilizata!

 

Obiective turistice 

Totul incepe din Klosterplatz! Aici gasim cea mai fotografiata atractie a orasului: Abatia Benedictina sau Abatia St. Gallen.

Aceasta manastire a fost fondata in anul 612 de catre un calugar irlandez, Sfantul Gallus. De aici provine numele orasului! Pe langa turnurile sale gemene inalte si interiorul impresionant, Abatia Benedictina detine una dintre cele mai vechi si pretioase biblioteci din lume!

In anul 1983, Manastirea St. Gall a fost inscrisa in lista patrimoniului mondial UNESCO.

Recunosc, nu am avut timp sa vad mai multe obiective turistice, dar orasul abunda in biserici si muzee! Bonus: are foarte multe ciocolaterii, asa ca daca vreti ciocolata elvetiana, incercati sa luati de aici!

 

Abatia Benedictina (exterior)

Abatia Benedictina (interior)

 

Per total, turul prin ,,Orasul celor 1000 de pasi,, a fost foarte placut, chiar daca norii inca tineau locul soarelui pe un fundal vaporos, de culoare albastra!

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email