Destinatii

Miraculoasa Elvetie (7): Interlak(tastik)en!

Imi doream de mult sa vad o statiune de top din Elvetia. Pe parcursul acestei excursii, am facut o oprire in mirificul Interlaken. Arata fantastic! Situat intre lacurile Thun si Brienz, acest loc feeric atrage numerosi turisti in timpul iernii. Acestea fiind zise, in sezonul estival Interlaken pare un colt uitat de lume. Cu atat mai bine! Am avut sansa de a explora statiunea in liniste!

 

Interlaken, ,,Poarta spre Jungfraujoch,,

Trebuie sa va spun ca Interlaken nu poarta intamplator acest nume. Fiind inconjurat de lacuri (Thun in V si Brienz in E), destinatia are o traducere logica: intre lacuri. Pe deasupra, Muntii Jungfrau reprezinta o atractie uriasa pentru iubitorii sporturilor de iarna. Interlaken este, de fapt, ,,Poarta spre Jungfraujoch,,.

Ce este Jungfraujoch? Un tren care te duce la o altitudine de 3751 m. Niciun tren nu ajunge la altitudinea aceasta!

 

Punctele forte pentru Interlaken : marketing de calitate, natura superba si distantele mici fata de orasele importante din Elvetia

Cand am fost la WTM London 2018, am vorbit cu cativa marketeri din Elvetia. Care credeti ca era cea mai promovata destinatie de la standul lor? Ati ghicit! Interlaken! Sunt o multime de lucruri de facut in acest loc, insa nu am stat decat doua ore aici. Ne asteptau si alte locuri din ,,Tara Ceasurilor,,!

Distanta fata de capitala Elvetiei, Berna, reprezinta un mare avantaj pentru aceasta statiune. Sunt doar 60 km intre ele! Luzern se afla tot la vreo 60 km de Interlaken, Geneva la 220 km, iar Zurich la 120 km.

Despre natura si peisaje nu poti avea decat vorbe de lauda! Interlak(tastik)en!

 

Multe restaurante asiatice

Si Elvetia are imigranti, insa totul este foarte linistit! La magazine, am remarcat multi vanzatori din Orientul Mijlociu si restaurante cu specific asiatic. Un magnet costa de la 7 euro in sus aici! Deci, preturi foarte piperate!

 

Hoteluri de 5*, la 200 euro/noapte! 

In centrul orasului, am zarit o cladire luxoasa. Nu era nici palat, nici cazino! Era un hotel de 5*, folosit, cel mai probabil, de oamenii de afaceri din domeniu!

 

Casele sunt construite cu gust!

Pe o strada laterala, am vazut foarte multe case stil duplex si apartamente cu doar 3 etaje, pentru a se respecta normele ecologice!

 

Multe spatii verzi si ape de culoarea turcoazului!

Interlaken are multe parcuri! Spatii verzi vei gasi, din plin! Si foarte multe gradini! Pe langa toate acestea, râul Aar, care traverseaza Berna, pătrunde si prin centrul statiunii Interlaken! Cromatica te va incanta! Mult verde si turcoaz!

Interlaken, m-ai convins! Te-am adaugat la favorite! Elvetia, cate locuri splendide mai ascunzi? Chiar sunt curios!

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email