Destinatii

Miraculoasa Elvetie (9): Uniunea peisajelor: Montreux si Castelul Chillon

Montreux sau Monte Carlo de Elvetia! Rafinament si un cadru natural extraordinar! Să vă dau câteva indicii: Lacul Geneva, cazinouri, Festivalul de Jazz, Freddie Mercury şi un castel splendid! 

Despre Montreux va pot spune un singur lucru: seamana putin cu Monaco. Opulența şi atmosfera relaxată reprezintă puncte comune între cele două destinatii.

De fapt, Montreux este renumit pentru două lucruri: Festivalul de Jazz şi Freddie Mercury. Cand am ajuns acolo, toata lumea mergea la festival, iar turistii isi faceau poze cu Freddie. Iata, ce legaturi putem gasi intre Zanzibar si ,,Miraculoasa Elvetie,,!

Sunt multe de spus despre acest loc. Chiar as fi vrut sa stau mai mult in Montreux! Statiunea este plina de hoteluri de lux si cazinouri, clima este blanda, iar vegetatia are nuante mediteraneene, chiar daca Alpii se afla la cativa pasi distanta. Vorba vine! Desigur, Lacul Leman (Geneva) completeaza perfect acest cadru armonios, dar in acelasi timp vibrant, in care predomina distractia si buna dispozitie!

Montreux: vegetatie luxurianta, zgarie nori, Lacul Geneva si o atmosfera relaxata!

Si daca tot va spuneam ca Elvetia uimeste prin fiecare locsor, o sa ne oprim foarte aproape de Montreux, la sud de Veytaux, in cantonul Vaud. Aici se simt si mai mult influentele franceze, iar Castelul Chillon, amplasat pe o insula de pe Lacul Geneva, impresioneaza prin caracterul sau rustic si este unul dintre cele mai cunoscute castele din Elvetia, poate chiar din Europa!

Castelul Chillon, un loc idilic!

 

Nu am intrat la castel, fiindca era inchis, insa am surprins o multime de imagini unice! Totusi, atentie la scari! E frumos, dar sa nu te fure peisajul prea mult! Oricum, merita din plin sa ii faci o vizita! Vei patrunde intr-un loc in care s-au pastrat excelent elementele medievale.

Castelul Chillon din Veytaux, un obiectiv turistic de top din Elvetia!
Autostrada suspendata

 

Turnurile impresionante sunt imprejmuite de ziduri, Lacul Leman se afla in spatele castelului, iar muntii, pe care ii poti zari in departare, plonjeaza in lac, oferind inca un peisaj incredibil, cu marca inregistrata din ,,Miraculoasa Elvetie,,!

Voi ce statiuni de top ati vazut in Europa? Dar castele? Pe care dintre acestea le aveti la favorite?

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email