Miraculoasa Elvetie (10): Lausanne, un oras studentesc cu iz medieval

Zurich este un oras preferat de tineri, insa si Lausanne atrage atentia la acest capitol, fiind considerat ,,Mica Geneva,,. Orasul este un important centru universitar, oferind o atmosfera placuta si panorame de vis. In Lausanne veti gasi Comitetul Olimpic International si Muzeul Olimpic, iar in cazul in care vreti sa vedeti Catedrala Notre Dame puteti sa o faceti si fara sa mai mergeti la Paris. 

De fapt, aceasta catedrala a reprezentat atractia principala cand am inceput turul prin Lausanne. Seamana foarte mult cu Notre Dame de Paris. Sa va spun cate ceva despre catedrala:

  • a fost construita intre anii 1170 si 1215
  • ulterior, Jean Cotereel a ridicat doua turnuri si un portal
  • cel mai interesant detaliu arhitectural il reprezinta fereastra in forma de trandafir
  • are 80 m inaltime si detine o orga de 40 tone.

Catedrala Notre Dame, Lausanne

Este foarte usor de remarcat stilul gotic. Trebuie sa mentionez faptul ca anul acesta, Notre Dame de Lausanne era in proces de reconstructie. Elvetienii au mare grija de cladirile lor, nu doar de natura!

La doi pasi de catedrala, am vazut o noua priveliste deosebit de frumoasa! Chiar daca Lausanne este un oras stuentesc, se simte aerul medieval, pe care acesta il emana la fiecare coltisor de strada.

Orasele din Elvetia se intrec in privelisti spectaculoase!

Un alt obiectiv important din Lausanne este Palatul Rumine, pe care nu am reusit sa il vad. In schimb, am facut o plimbare prin centrul istoric. Localnicii si turistii stateau relaxati la o bere si vizionau meciurile de fotbal de la CM 2018.

Centrul vechi, Lausanne

 

Arhitectura este deosebita!

 

Desi nu am avut timp sa explorez Lausanne pe indelete, pot spune ca am fost incantat de ceea ce am vazut in acest oras.

Nu uitati! Fiecare loc ascunde comori nebanuite! Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa le cautati! Sarbatori fericite si calatorii frumoase va doresc tuturor!

 

 


Please follow and like us:

1 thought on “Miraculoasa Elvetie (10): Lausanne, un oras studentesc cu iz medieval

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email