Destinatii

Primul contact cu Italia: Aosta

Ciao! Azi vom patrunde in fascinanta si insorita Italie! Deocamdata, ne vom opri in nord, un loc in care influentele alpine inca se simt, insa pastreaza acea atmosfera vibranta si calda! Italia este o tara diferita, diversa si foarte energica. Sa vedem ce ne ascunde prima destinatie, Aosta!

Desi este mai putin cunoscut, Aosta pare un oras destul de interesant. Un sit arheologic inconjoara centrul istoric, bogat in cladiri colorate.

 

 

Cladiri in Aosta

 

Fondat de romani si cunoscut in Evul Mediu sub numele de Augusta Praetoria Salassorum, acest mic oras fortificat de la poalele Alpilor se poate lauda cu mai multe biserici vechi (precum Biserica Santa Maria), zidurile romane, un teatru roman excelent conservat si Poarta Praetoria.

Pailleron Tower

 

 

Zidurile cetatii si Poarta Praetoria

 

Legno di castagno. Arhitect: Dorino Ouvrier. Inca observam influentele frantuzesti. In Aosta se vorbeste si limba franceza!

 

Toate atractiile turistice de interes istoric au reprezentat un adevarat pilon de aparare pentru cetatea imparatului August, fiind consolidate si de asezarea geografica (Augusta Praetoria a fost capitala provinciei Alpes Graies). Caile de acces erau limitate.

Astazi, Aosta mizeaza pe turism, atat datorita obiectivelor istorice, cat si datorita posibilitatii practicarii sporturilor de iarna in regiune. Era sa uit! Stiati sa Aosta este oras infratit cu Sinaia?

 

As mai fi stat cateva ore in acest oras. Am impresia ca Aosta este subapreciata. Nu am inteles de ce.

Oricum, pregatesc o serie de materiale despre nordul Italiei si alte locuri senzationale! Ce ziceti ca mai merita vazut prin zona?

 

 

 

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email