Destinatii

City break in Pitesti. Obiective turistice printre blocuri!

Pitesti este orasul in care am studiat 3 ani. Am mai scris despre el. De aici au inceput calatoriile si tot aici a fost acasa. In acest loc am invatat multe noutati despre economie si, in principal, despre domeniul turismului. Asa am lansat si blogul: pornind de la o idee, care a fost transformata in pasiune! Exact, tot aici! In urma cu cateva zile, am hotarat sa fac o plimbare pana la Pitesti, pentru a vedea ce mai este nou prin oras si pentru a ma intalni cu cativa prieteni buni, cu care am tinut legatura. Pe langa iesirea in centru, am descoperit ceva foarte interesant. Printre blocuri!

O sa incep prin a asterne inca o dorinta aici. Sincer, imi doresc sa vad creatiile lui Brancusi! Se pare, totusi, ca nu a fost nevoie sa merg la Targu Jiu pentru a le vedea. Am reusit sa le gasesc in Pitesti! Bine, nu originalul. Oricum, aceasta capodopera arhitecturala descoperita intamplator intr-un loc la care nu m-am gandit este chiar fabuloasa! Nu am decat sa il felicit pe arhitect!

Cum a inceput totul?

Am iesit in oras si am ales o scurtatura. Nu mai stiu cum se numeste strada, insa daca ar fi sa activez GPS-ul mintii, atractiile in miniatura se afla undeva intre Calea Craiovei si Strada Exercitiu. E un fel de intersectie de stradute. M-am consultat si cu Google Maps si se pare ca este vorba de strazile Bibescu Voda si: Bibescu Voda! Atat inainte, cat si la dreapta. Bun, cum veneam eu dinspre Strada Exercitiu am gasit un bloc pe partea dreapta si am exclamat: ,,Ce interesant!,,

Ce o fi fost asa deosebit printre blocuri? Ce sa fie? Toate lucrarile acestea! Am oprit imediat acolo pentru a face cateva fotografii!

 

 

Cateva informatii despre aceste opere:

  • au fost realizate in anul 1986 pentru promovarea valorilor culturale romanesti
  • reprezinta miniaturile creatiilor lui Constantin Brancusi din Targu Jiu
  • au fost executate de Eugen Cirstea, un locatar talentat din judetul Olt
  • foarte putine persoane au aflat de ele (probabil, doar cativa pitesteni care stau in aceasta zona).

 

Haideti sa promovam si noi ce avem mai frumos in tara noastra! Ati vazut cate lucruri interesante putem afla, chiar si despre un oras care desi nu intra in circuitul turistic (nu stiu de ce, insa Pitesti are multe obiective turistice care merita promovate), ascunde secrete culturale deosebite! Mana sus cine vrea sa promoveze locuri din Romania mai putin turistice, dar cu importanta deosebita!

Promit ca o sa scriu si despre Targu Jiu! Pana atunci, am o intrebare:

Voi ce locuri inedite din Romania ati descoperit? Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email