Destinatii

Bella Liguria (1): Genova, orasul lui Cristofor Columb

Va povesteam in urma cu o saptamana despre regiunile Italiei si am mentionat faptul ca voi pune accent pe una dintre ele. De astazi, incepem periplul prin Liguria, o regiune foarte atractiva, cu orase animate si statiuni pline de culoare, care apar deseori pe carti postale sau vederi. Mai intai, poposim in capitala Liguriei, Genova, un oras aglomerat, cosmopolit si plin de mister, datorita labirintului de stradute inguste, imbogatite de steaguri din aproape toate colturile lumii!

Genova, ,,Orasul exploratorilor,,!

Cand am ajuns in Genova, am fost ametit la propriu! In primul rand, datorita frumusetilor pe care le vazusem inainte si motivul cu numarul doi: soselele intersectate din zona portuara. Nu este de mirare ca din acest oras se organizeaza o sumedenie de croaziere, tururi de oras ghidate si excursii optionale catre cele mai frumoase locuri din zona, precum Portofino sau Cinque Terre!

Care este primul nume care iti vine in minte cand spui Genova? Evident, tinand cont ca deja am precizat cativa termeni cheie, precum periplul, mister, oras cosmopolit, colturile lumii, croaziere si exploratori, te gandesti la Cristofor Columb, nu?

Perfect! Ati vazut cat de bine se imbina istoria cu societatea contemporana? Da, Genova este orasul lui Cristofor Columb, cel care a descoperit ,,America,, sau ,,Lumea Noua,, ,desi el cauta o ruta spre Orientul Indepartat, si anume India. Si, uite asa, Genova a devenit un oras cunoscut in toata lumea, cu oameni din toata lumea: de la mexicani si africani pana la arabi si indieni!

De asemenea, Genova este unul dintre cele mai mari porturi ale lumii si serveste drept punct de imbarcare in croaziere. Unde? Peste tot in lume, pentru ca oamenii sa descopere teritorii noi! Coincidenta? Nu cred! Acest loc este dedicat exploratorilor!

 

Obiective turistice

Am facut si un tur de oras. Pot spune ca la inceput nu am fost extraordinar de incantat, dar pe parcurs surprizele placute au inceput sa apara!

 

#1: Piazza de Ferrari 

In opinia mea, aceasta piata este una dintre cele mai frumoase din Italia si cel mai interesant loc din Genova. Must see! Fantana arteziana si cladirile in stil baroc infrumuseteaza decorul.

 

 

#2: Portul

Punctul de plecare in croaziere, dar si zona in care vei gasi numeroase atractii turistice deosebite, precum Acvarium, Vasul lui Neptun, ,,Globul,, sau numeroasele muzee! Portul vechi este foarte mare, cu o promenada plina de palmieri si impanzit de nave de croaziera.

 

Portul Vechi

 

#3: Cladirile in stil baroc

Va spuneam ca in Piazza de Ferrari veti fi uimiti de frumusetea arhitecturala. Cladirile in stil baroc din Genova dau o nota aparte centrului orasului.

 

#4: Domul San Lorenzo

Italia are atatea biserici, incat este imposibil sa le stim pe toate! Si Genova sta bine la acest capitol, insa cel mai important edificiu religios este Catedrala San Lorenzo, situata in piata cu acelasi nume. Intrarea este gratuita. In schimb, pentru a vizita trezoreria (contra cost), veti avea nevoie de un ghid local.

Domul San Lorenzo

 

Stiu, lista atractiilor e foarte mare. Probabil, la fel de mare precum Portul. Genova este presarat cu palate (Palatul Ducal, Palazzo Rosso), muzee (Muzeul de Arta Orientala, Muzeul S. Agostino), turnuri, piete, dar si celebrul Far din Genova si, desigur, Casa Columb! Pentru ca Genova este ,,orasul exploratorilor,,!

Daca ati fost si voi la Genova, ce obiective turistice considerati ca merita vizitate aici? Dar despre excursii, ce ziceti? Ce este obligatoriu de vazut in Liguria, in opinia voastra?

Priveliste asupra orasului Genova

 

Portul este plin de masini

 

 


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email