Bella Liguria (2): Ce statiuni sa vizitam in Liguria?

Soare, ape limpezi, peisaje de vis, case colorate, gelato si inca o mie de motive pentru a vizita statiunile din Liguria! Daca vreti sa va simtiti cu adevarat in vacanta, puneti pe lista aceste locuri! Si acum vine intrebarea: ,,Ce statiuni sa vizitam in Liguria?,,

#1: Rapallo

Bonusurile excursiei la Portofino au fost popasurile in Rapallo si Santa Margherita Ligure.

Rapallo isi merita titlul de statiune turistica datorita hotelurilor construite in stil Liberty, dar si faleza are un cuvant important de spus. Dat fiind faptul ca am avut ocazia sa descoperim destinatii care nu se aflau in program, primul instinct a fost sa deschidem aparatele de fotografiat.

Nu lipsesc nici obiectivele turistice! Rapallo ,,se poate lauda,, cu mai multe biserici, cu Turnul Civic din Piata Natiunilor, unde se afla si Primaria. Tot de aici puteti lua si autobuzul spre Santa Margherita Ligure (7/8) sau Portofino (line 82). Dureaza 3 minute pana in Santa si 15 in total, pana veti ajunge in minunatul Portofino! Dar, atentie! Va asteapta o experienta tare palpitanta! Curbe stranse, inghesuiala, claxoane, multe frane si peisaje senzationale! Una peste alta, merita din plin sa optati pentru locatiile adiacente!

#2: Santa Margherita Ligure

Si am ajuns in Santa Margherita Ligure! Seamana cu Nisa, la prima impresie. O statiune eleganta, cu o multime de palmieri si o strada precum Promenada Engleza de pe Coasta de Azur. Si hoteluri de lux, dintre care merita mentionat Lido Palace, o bijuterie arhitecturala!

De aici am inteles cat de frumoasa poate fi aceasta regiune a Italiei, iar Marea Ligurica poate fi descrisa foarte simplu: ,,o sora mai mica a Mediteranei,,!

Marginita de Golful Tigullio, Santa te va impresiona imediat prin vilele sale, bisericile vechi si, desigur, peisajele care prind contur, odata ce inaintezi pe Riviera di Levante, catre Portofino!

#3: San Remo

Aceasta locatie se afla in partea de vest a Liguriei, la ,,cativa pasi,, de Franta si Coasta de Azur. Deoarece am tot mentionat numele statiunilor din aceasta regiune, vreau sa ne oprim putin si in San Remo.

Din pacate, statiunea nu mai atrage foarte multi turisti. Sau, cel putin, acum cativa ani fluxul turistic era mult mai ridicat. In orice caz, San Remo este plin de restaurante si hoteluri, vile, piatete, gradini, parcuri, o faleza generoasa, cateva biserici (precum Biserica Ortodoxa Rusa, Catedrala di San Remo) si Cazinoul din San Remo.

#4: Portofino

,,Creme de la creme!,, O statiune exclusivista, cu casute colorate si preturi piperate, despre care vom vorbi in urmatorul articol. Rafinamentul si cadrul natural incredibil sunt termenii care definesc Portofino.

Deocamdata, nu va spun mai multe, ramane sa descoperim Portofino in detaliu!

Voi ati fost in Liguria? Care este destinatia voastra favorita?


Please follow and like us:

1 thought on “Bella Liguria (2): Ce statiuni sa vizitam in Liguria?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email