Destinatii

Bella Liguria (3): ,,Esplori Portofino,,: rafinament, opulenta, multa culoare si natura luxurianta

Porto(finete), rafinament si culoare! In PORTOfino iti golesti PORTOfelul, dar merita! Desi preturile sunt piperate, vei fi impresionat atat de natura, cat si de portul, casele colorate si atractiile din aceasta minunata statiune exclusivista! Portofino este despre simturi! Un loc savuros!

#Portofino, aparitii pe cartile postale!

De la suveniruri la carti postale, Portofino apare peste tot! Este o destinatie indragita de bogatasi, ale caror iahturi sclipesc in ,,lumina reflectoarelor solare,, , in cochetul port!

Dar nu trebuie sa fii miliardar pentru a ajunge in Portofino! Sunt foarte multe autobuze care circula zilnic si fac legatura intre statiunile din Liguria! Spre exemplu, din Genova puteti lua trenul pana la Rapallo, dupa care urmeaza o plimbare cu autobuzul pana in Santa Margherita Ligure. Autobuzul 82 merge direct la Portofino!

Cea mai buna metoda de a explora Portofino este o plimbare pe stradutele inguste pana la Biserica San Martino, de secol XIX, sau pana la Castello Brown, o fortareata medievala transformata in resedinta privata a unui consul britanic.

Daca vrei sa te relaxezi, admira cladirile colorate din piateta statiunii si portul. Si porneste aparatul foto, neaparat! Iata, ce poti castiga! O sumedenie de ,,carti postale,, gratuite!

#Portofino: tranzitie de la lux la natura!

Portofino inseamna rafinament, opulenta si culoare, insa vei observa o schimbare neasteptata a peisajului! De la magazinele de suveniruri si terasele cu preturi mai mult decat turistice (atentie la restaurantele care percep coperto sau, mai pe romaneste, ,,taxa pe bacsis,,!) pana la casutele colorate si peisajele mirifice din port, cu Golful Tigullio si Apeninii Ligurici, in fundal!

La capitolul preturi, Portofino sta bine! Pentru ei!
Un magnet cu Portofino costa 5 euro, iar un pachet de carti de joc din Liguria costa tot 5 euro. O masa la un restaurant poate ajunge la sume foarte mari, deci ma voi rezuma doar la o pizza (10-15 euro) si un suc (6-15 euro)!

Cu toate acestea, in Portofino merita sa iti golesti portofelul pentru o zi! Daca nu, hraneste-ti simturile si incanta-ti retina cu aceste locuri pline de sarm si peisaje superbe, de o cromatica deosebita!

Ce spuneti? Punem Portofino pe favourite list?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email