Destinatii

Excursie pe Coasta de Azur (1): Nisa si Mediterana

Ce continent avem! La fiecare pas facut prin Europa, descopar cate un coltisor care impresioneaza cu ceva, fie ca este vorba despre un oras, parc national, statiune montana sau zona de coasta. Si cum ma oprisem in Genova, era imposibil sa ratez o excursie pe Coasta de Azur, una dintre cele mai spectaculoase zone din sudul Europei. Prima destinatie de pe lista a fost Nisa, unde e suficient sa privesti Marea Mediterana si promenada presarata cu palmieri pentru a te convinge ca ai nimerit unde trebuie! 

Nisa si Mediterana. Ce sa vezi in Nisa?

O promenada lunga de 7 km, hoteluri luxoase, palmieri si iahturi! Toate acestea se afla la cativa pasi de Marea Mediterana!

#1: Promenade des Anglais

Ati auzit bine! 7 km! Atat masoara Promenade des Anglais, principala artera pietonala din Nisa!

Practic, un tur de relaxare prin Nisa incepe chiar de pe acest bulevard faimos! Nice!

#2: Hotel Negresco

Stiati ca Nisa are legaturi cu Romania? Tot pe celebra promenada veti intalni o multime de hoteluri, precum Palais de la Mediterranee sau Hotel Negresco.

Asadar, ne oprim in fata unui obiectiv turistic deosebit, fondat de romanul Henri Negresco in 1913. Pasiunea pentru antreprenoriat a lui Henri Negresco a dus la aceasta capodopera, insa se zvoneste ca a ,,reusit,, sa piarda banii la fel de usor. Hotel Negresco reprezinta unul dintre putinele hoteluri de lux independente din Franta. Se mai spune ca arhitectul ar fi chiar Gustave Eiffel, desi multi francezi au refuzat sa accepte aceasta teorie. Cert e faptul ca Hotel Negresco atrage o multime de turisti pasionati de arhitectura si fotografie!

#3: Portul

Ca orice oras cu iesire la Marea Mediterana, Nisa iese in evidenta gratie portului, care este plin de nave maritime. Mai ales, de iahturi!

#4: Mediterana

Bineinteles ca nu puteam omite Mediterana! Nisa este una dintre cele mai frumoase statiuni de la Marea Mediterana, care ofera peisaje minunate, iar atmosfera este foarte placuta!

Desigur, as adauga pe lista atractiilor centrul vechi, pietele (Massena, Garibaldi), Biserica Ruseasca Sfantul Nicolae si muzeele (Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul de Arta Asiatica, Muzeul Matisse, Muzeul Massena).

Sunt multe locuri pline de culoare in Nisa, dar si in vecinatati! As fi vrut sa le vad pe toate, la pas, insa am preferat sa ma rezum la obiectivele turistice din zona promenadei.

Una peste alta, Coasta de Azur este senzationala, iar Nisa formeaza doar o bucata din acest puzzle!

Nisa si Mediterana. Unde sa mancam in Nisa?

Aici, ecuatia e foarte simpla:

#1: braseriile de pe Promenada Engleza (,,varianta relax,,)

#2: restaurantele din centrul vechi (,,varianta glamour,,).

Majoritatea preturilor de la mancare (braserii) se apropie de cifra 10 (euro), dar vorbim de portii mari!

Ex: Pizza, paste, clatite si inghetata! Daca vreti sa va bucurati de un adevarat festin culinar, va trebui sa scoateti din buzunar sub 40 euro (2 persoane)! Dar, fara bauturi!

Si pentru ca tot ne aflam in zona preturilor, tin sa mentionez ca suvenirurile nu sunt foarte scumpe! Am spus ,,nu foarte,,!

Ex: 3 euro: magnet Coasta de Azur, 5 euro: tava cu Nisa/Coasta de Azur/Monte Carlo.

Voi ati fost pe Coasta de Azur? Dar in Nisa? Daca da, astept cu drag impresiile voastre!Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email