Destinatii

Excursie pe Coasta de Azur (2): ,,Parfumuri de Eze,,

La ce te gandesti cand auzi de Franta? Banuiesc ca vei spune turism, zeci de tipuri de branzeturi, vinuri de soi si parfumuri! In sudul Frantei, industria parfumurilor atrage o multime de turisti, mai ales datorita lavandei din Provence. La Grasse, in acea zona, se afla si o fabrica de parfumuri (Galimard). Credeti ca este singura? Surprise: am gasit si in Eze asa ceva!

Mai intai, sa dam un check- in pe harta! Eze este un sat medieval situat pe Coasta de Azur, intre Nisa si Monte- Carlo (Monaco). Pana acolo, am mai ,,probat,, de cateva ori aparatul foto! Traseul este unul spectaculos, iar peisajele sunt uimitoare!

Am ajuns in Eze ,,cat ai spune Franta,,! Principalele atractii sunt Castelul Eze, inconjurat de niste stradute inguste si parfumeriile Galimard si Fragonard.

Am facut un tur al fabricii (vreo 50 de minute). Amestecul de flori si fructe exotice contribuie la crearea parfumurilor, insa procesul este mult mai complex. De aici, puteti cumpara parfumuri, sapunuri si produse cosmetice sau puteti testa ,,diverse miresme,, (am primit si cateva mostre gratuite).

Cel mai interesant a fost cand am vazut o harta cu toate ingredientele folosite de francezi pentru procurarea esentelor tari, care, stim bine, se pastreaza in sticlute mici!

La Route des Parfums mizeaza pe selectia celor mai puternice arome. De exemplu, in Franta domina florile, in Italia citricele, in Canada pinul, India si China se bazeaza pe condimente, tarile insulare africane pe vanilie, Brazilia pe boabe de cafea, tarile asiatice pe florile exotice, Malaysia se lauda cu floarea de patchouli si fructul stea, Egiptul cu flori de iasomie, iar Bulgaria si Turcia cu trandafiri.

Asadar, motivele pentru o vizita in Eze sunt suficiente: peisajele senzationale, in care marea si muntele parca se unesc, un sat medieval cu un castel si stradute pitoresti, ,,parfumurile de Eze,, (fabricile de parfumuri) si un traseu ,,inmiresmat,, (Ruta Parfumurilor)!

De asemenea, recomand Gradinile Exotice si Nietzsche Path (un traseu pietonal excelent, cu privelisti minunate)!

Intrebare: Ce destinatii mai putin cunoscute de pe Coasta de Azur recomandati turistilor? Astept parerile voastre!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email