Vacanta de 1 mai- low-cost version

Cum vacanta de Paste se prelungeste anul acesta, incepe sa ti se faca dor de o excursie si te apuci imediat de pregatiri. Intrebarea este: ,,Unde sa mergem cu bani putini?,, De 1 mai, cam peste tot este aglomerat!

Insa avem si variante de locuri mai putin cunoscute! Destinatii ieftine, care ies in evidenta cu atractii inedite!

#Solutia nr. 1: City Break in Romania- Targoviste

Vreti un city break ieftin, fara aglomeratie si cu obiective turistice interesante? Parerea mea este ca trebuie sa puneti Targoviste pe lista! Urcati in Turnul Chindiei, explorati bisericile din zona sau va delectati cu o plimbare prin parc si prin centrul vechi! 3 zile sunt suficiente pentru a explora orasul si imprejurimile.

Puncte tari: Curtea Domneasca (inclusiv Turnul Chindiei) si Parcul Chindiei.

Aici gasiti un ghid de vizitare pentru Targoviste!

#Solutia nr. 2: Excursie in Bulgaria- Ruse/Manastirea Basarbovo/Veliko Tarnovo

Tot pe principiul ,,aproape de Bucuresti,, (70 km distanta) este si o excursie la Ruse, supranumit ,,Mica Viena,,. O zi in care poti vedea unul dintre cele mai importante orase ale Bulgariei. Si ai posibilitatea sa optezi pentru o vizita la Manastirea Basarbovo, cea mai cunoscuta biserica rupestra din Bulgaria!

O alternativa sau chiar o extensie ar fi Veliko Tarnovo (cu Cetatea Tsarevets) si Arbanasi, un sat traditional, situat la foarte mica distanta fata de ,,Orasul Tarilor,, (10 km).

Puncte tari: Manastirea Basarbovo si Cetatea Tsarevets.

#Solutia nr. 3: Intre Marea Egee si Marea Marmara, la Canakkale

Un oras deosebit, situat intre civilizatia europeana si misticul taram asiatic! Canakkale este varianta de rezerva a Istanbulului: un oras plin de istorie, cultura si obiective turistice de care multi nu au aflat! Si doua mari, despartite de Stramtoarea Dardanele, care confera orasului un cadru natural minunat!

Puncte tari: Canakkale si Troia.

Cazare langa Canakkale

#Solutia nr. 4: Peisaje montane incantatoare din Serbia

Alpii Dinarici sunt vizibili pe harta si cam atat! Serbia nu are foarte multi turisti (decat in Belgrad mai vezi grupuri), insa peisajele sunt fascinante, atat pe Valea Dunarii (de aici se vede foarte frumos Clisura Dunarii), cat si in partea de vest (spre Muntenegru), unde se afla mai multe lacuri si statiuni balneare.

Puncte tari: Cetatea Golubat, Muntii Dinarici.

Gata bagajele? Unde ati hotarat sa mergeti de 1 mai?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email