Destinatii

Incursiune in zona de nord a Italiei: ,,Ce merita sa vezi in Milano?,,

Dupa explorarea minunatului Monaco, ne indreptam spre capitala Lombardiei- Milano- un alt oras faimos din Europa, supranumit ,,Orasul Cumparaturilor,, sau ,,Metropola Modei,,! Pe langa toate aceste titluri, Milano este un adevarat magnet pentru milioane de turisti, veniti din toate zonele lumii!

Ce merita sa vezi in Milano?

#1: Domul din Milano

,,Ce dantelarie!,, Aceasta imensa bijuterie arhitecturala este o emblema pentru Milano, dar si pentru Italia. Am gasit o aglomeratie de nedescris in fata Domului, o constructie realizata incepand cu anul 1386, presarata cu 135 turle si o multime de vitralii gotice.

Frumusetea acestui edificiu urias este datorata fatadei de marmura de Candoglia. Si inaltimea este impresionanta! Una din turle ajunge la 109 metri! Multi turisti urcau pe terasa Domului, pentru a admira orasul.

De asemenea, merita mentionat faptul ca Domul din Milano este a treia biserica romano- catolica din Italia. Tot aici a fost incoronat Napoleon rege al Italiei.

Detaliile arhitecturale si grandoarea acestei catedrale transforma Milano intr-unul dintre cele mai turistice orase din Europa. Tocmai de aceea, veti gasi mai multe modalitati de a vizita Domul. Exista bilete simple (precum Domul, Turnurile) sau combinate (includ vizita la Dom, Muzeul Domului, doua biserici, situl arheologic si Turnurile). In anumite cazuri, se aplica reduceri. Se percep taxe pentru intrarea rapida sau pentru accesul cu liftul. Detalii privind programul si preturile, aici.

#2: Galeriile Victor Emanuel II

Daca aveti in plan o sesiune de shopping, nu luati in calcul aceasta varianta! Veti vedea cifre cu multe zerouri la magazine de firma, precum Gucci sau Versace. Daca vreti doar sa va plimbati si sa practicati celebrul window-shop, puneti Galeriile Victor Emanuel pe lista voastra, neaparat!

Atentie mare, insa, la buzunare! Este un centru comercial luxos, dar foarte aglomerat, care face legatura intre Piazza Duomo si Piazza Scala. Si nu sunt doar oameni de afaceri pe aici! V-o spun direct! In spatele nostru, unei fete era sa ii fure geanta! Sper ca nu v-am speriat, insa m-am gandit sa va atentionez. Milano este un oras cosmopolit, dar, in acelasi timp, ,,usor haotic,,!

#3: Piazza Duomo

Lume din toata lumea, atmosfera vibranta si acel haos specific oricarui oras de talie mare. Asta inseamna flux turistic! Piazza Duomo semnifica punctul de pornire pentru o vizita in Milano!

#4: Castelul Sforzesco

Aici este ceva mai liniste! Situat in spatele parcului Sempione, Castelul Sforzesco este un obiectiv turistic consacrat, realizat de Visconti in anul 1300. Resedinta lui Visconti si a familiei Sforza a servit drept cazarma si fortareata. Castelul a fost numit la inceput ,,Poarta lui Jupiter,,.

Pe langa zidurile si turnurile sale, Castelul Sforzesco detine mai multe muzee si Colectii de Arta Antica. Informatii cu privire la intrari gasiti aici.

Mentiuni:

# Teatrul Scala (nu am fost, insa am auzit ca merita vazut pe interior).

# Biserica Santa Maria (renumita pentru frescele sale).

# Palatul Regal

# Bazilica St. Ambrogio.

Impresii Milano

#1: Nu este un oras foarte scump!

Se spune ca Milano e un oras FOARTE scump. Nu este chiar asa! Am gasit un magazin de imbracaminte foarte aproape de Piazza Duomo, in care preturile erau la fel ca in Romania!

Nici suvenirurile nu sunt prea scumpe! Exemple clasice: magnetii: 2-3 euro, un tricou: 10-12 euro.

#2: Porumbei in Piazza Duomo si ,,taxe foto,,

Locul in care porumbeii sunt obisnuiti cu turistii! Le plac grauntele de porumb si fotografiile. Stati linistiti, ca nu este gratis! 5 euro pentru poze!

Cum asa? Faceam fotografii in fata Domului si vine un nene ,,mai colorat,, (cred ca de prin Africa) care ma invata cum sa fac fotografii cu porumbeii. Ulterior, vine inca un coleg de-al lui, apoi primul imi cere bani! (am intalnit cazuri asemanatoare in Ouranopoli, in timpul unei croaziere la Muntele Athos si la Pestera Postojna, in Slovenia). Mi-am dat seama ca o fi si asta vreo meserie! Important este ca au iesit o serie de poze grozave!

#3: Oprire la fantana arteziana din Piazza Castello

In Piazza Castello se afla o fantana arteziana. Daca mergeti vara in Milano, faceti un popas in aceasta piata si fotografiati Castelul Sforzesco!

#4: Savureaza un gelato in Piazza Mercanti!

Italia este cunoscuta pentru pizza, paste, gelato si prosecco! Un gelato costa 2 euro in Milano. Din pacate, am uitat numele magazinului. Stiu ca era undeva intre Piazza Mercanti si Piazza Castello, pe partea stanga, catre Castelul Sforzesco.

Concret: Aveti ce vedea in Milano, insa pot spune, personal, ca nu este un oras pe stilul meu. Nu am simtit acea atmosfera italiana, ci am sesizat, mai degraba, ca are un caracter pronuntat de oras dezordonat, in care totul este amestecat, un oras care incepe sa isi uite identitatea, iar cauza principala o reprezinta latura financiara. Cu toate acestea, este un oras de top din Europa! (inclusiv din punct de vedere turistic)

Cum sunt foarte multe variante pentru a ajunge usor la Milano, nu va mai intreb daca ati fost aici. In schimb, as vrea sa aflu ce v-a impresionat la Milano si cum l-ati simtit!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email