Destinatii

Padova, unul dintre cele mai vechi orase din Italia

Consider ca Venetia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Europa. Totusi, la mica distanta fata de ,,Orasul Gondolelor,, se afla Padova, oarecum neluata in seama de turisti. Pana la urma, care sunt argumentele pentru a vizita unul dintre cele mai vechi orase din Italia? Merita sa aflam? 

Padova, unul dintre cele mai vechi orase din Italia

#1: Bazilica Sf. Anton

Obiectivul turistic din Padova care aduna o multime de turisti si pelerini este Bazilica Sf. Anton. Acest loc imprastie o energie aparte. Desi vin foarte multi oameni aici, e liniste. Se simte. Sfantul Anton de Padova este considerat ,,Protectorul copiilor,, si ,,Facatorul de minuni,,.

Desi este o catedrala catolica, domurile sunt realizate in stil bizantin. Intrarea este gratuita. Bazilica este o capodopera! Merita vizitata!
De asemenea, in zona se afla un magazin de obiecte religioase si de suveniruri.

#2: Abatia Santa Giustina

Un alt edificiu religios din Padova este Abatia Santa Giustina. Nu am avut ocazia sa intru, insa am reusit sa o fotografiez. Seamana putin ca stil arhitectural cu Bazilica Sf. Anton. Aceasta abatie benedictina de secol X contine o colectie bogata de obiecte de arta religioasa.

#3: Piata Prato della Valle

Cautam un oras in care sa descopar atmosfera italiana autentica. Piazza Prato della Valle este considerata a treia piata ca marime din lume, dupa Piata Rosie (Moscova) si Place de la Concorde (Paris). Padova are o retea densa de strazi, iar majoritatea se intersecteaza in piete.

Despre Piazza Prato della Valle va pot spune ca infatiseaza perfect Italia. Multitudinea de statui si poduri se amesteca armonios cu spatiile verzi (aici se afla un parc) si casele colorate. Un fel de ront, prin care te poti plimba, pentru a admira peisajul si pentru a explora centrul orasului!

#4: Bazilica San Giorgio

Chiar langa Bazilica Sf. Anton se afla Catedrala San Giorgio. Impreuna, acestea formeaza un ansamblu de biserici care deschid Piazza del Santo.

Per total, Padova este un oras foarte frumos, care merita sa fie descoperit! Detine una dintre cele mai vechi universitati (1222) si cea mai veche gradina botanica din Europa, infiintata in 1545, intrand pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1997. Ce vei gasi aici? O destinatie plina de cultura, cu o atmosfera specifica Italiei, un important loc de pelerinaj si una dintre cele mai mari piete din Europa!

Cam acesta a fost periplul prin nordul Italiei! O tara fabuloasa, cu destinatii de top: de la insule cu privelisti mirifice pana la statiuni exclusiviste si de la zone de coasta pana la orase cu o bogatie culturala imensa! Multe dintre acestea se afla si pe lista mea, insa, deocamdata, raman o surpriza!

Aici gasiti lista articolelor mele despre Italia (zona de nord):

Voi pe unde ati fost prin Italia? Care sunt locurile voastre preferate din aceasta tara?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email