Destinatii

Atractii din nordul Albaniei: Castelul Kruje si Durres

Albania pare o necunoscuta la capitolul turism, dar incepe sa investeasca in servicii si marketing. Chestia asta se vede mai degraba in cifre: peste 4 milioane de turisti internationali pe an! Desi este o tara mica, are iesire larga la mare (iesire la Marea Adriatica, dar si la Marea Ionica). Acest lucru ii confera un statut important: este o destinatie litorala, frecventata tot mai des, datorita preturilor scazute si serviciilor de calitate! Totusi, mai au de lucru in multe sectoare!

Q and A despre Albania

#1: Primele impresii despre Albania (tara musulmana, balcanica, saraca si bogata)

Am citit multe pareri despre Albania. Este o tara laudata de unii si contestata de altii. Depinde ce pretentii are fiecare. Eu am vrut sa o vizitez si atat!

Am fost surprins placut de Castelul Kruje, peisajele montane spectaculoase, statiunea- oras- muzeu Durres, insa aveam asteptari ceva mai mari de la capitala Tirana!

E drept, Albania este cunoscuta pentru statiunile litorale si satele sale traditionale, in timp ce Tirana este centrul financiar si nu prea arata a loc turistic! Am vazut multi samsari si persoane care inteleg destul de greu limba engleza in Tirana. Una peste alta, Albania este o tara balcanica, atat la propriu, cat si la figurat! Daca nu va uitati la anumite detalii este posibil sa va placa, mai ales daca sunteti deschisi la nou! Da, a fost interesant si parca as fi vrut sa vad mai multe locuri din acest stat!

#2: Preturile in Albania (cazarile acopera costurile vacantei)

Cea mai mare dificultate in Albania este sa aveti banii schimbati in leke! 1 RON~ 26 ALL (lek albanez), iar 1 EUR~ 122 ALL (lek albanez).

In rest, totul este destul de ieftin, iar intrarile la obiectivele turistice au fost gratuite (in cazul meu: Castelul Kruje, Amfiteatrul Roman din Durres, moscheile, siturile arheologice).

Cele mai scumpe hoteluri din Albania sunt cele de 4*, cele de 3* sunt foarte ieftine, iar cele de 5* mai ieftine decat cele de 4*. O cazare decenta in Albania costa vreo 40 euro/ camera. Masa la un restaurant ieftin nu depaseste 6 euro/ persoana. Un burger costa 1 euro, o bere 1 euro, o paine 50 de centi, iar o apa tot de 50 centi!

Transportul local in Albania este foarte ieftin, insa despre biletele de avion pot spune ca nu sunt rentabile, deoarece necesita escala, asadar recomand varianta unui road- trip! Atentie, insa, la trafic! Albanezii nu conduc prudent!

#3: Peisaje in Albania (o tara a contrastelor)

Well, Albania are peisaje frumoase, atat in zona litorala, cat si in zona montana! Daca optati pentru un road- trip, recomand popasuri in zona Lacului Skhoder si in Alpii Albanezi, in nordul tarii! De asemenea, pe langa destinatiile pe care le voi prezenta, as pune pe lista Sarande (zona litorala) si Berat (pentru casele traditionale)!

#4: Atractii turistice in Albania (obiective turistice numeroase si diverse)

Cele mai cunoscute atractii turistice din Albania sunt castelele (Kruje, Elbasan), statiunile litorale (Durres, Sarande), orasele traditionale (Berat) si Lacul Skhoder, insa daca ar fi sa ne extindem la 10 zile, ar fi mult mai multe destinatii de luat in seama!

Atractii din nordul Albaniei: Castelul Kruje si Durres

#1: Castelul din Kruje

  • cel mai renumit castel din Albania, un loc plin de istorie, supranumit ,,Castelul lui Skendenberg,, (Skenderbeu sau Gjergj Kastrioti)
  • este inconjurat de o gradina superba
  • intrarea este gratuita (acces posibil la orice ora)
  • peisajele sunt spectaculoase
  • traseul este sinuos
  • aici se afla Muzeul Etnografic si un bazar.

#2: Durres

  • al doilea oras ca marime din Albania
  • cea mai importanta statiune litorala din Albania, cu ,,vedere la Marea Adriatica,,
  • e foarte aproape de Tirana
  • are o multime de obiective turistice, care nu necesita vreo taxa de intrare: Amfiteatrul (unul dintre cele mai mari din Peninsula Balcanica), Forumul Roman, Turnul Venetian, Moscheea Fatih.

Voi ati vizitat Albania? O aveti pe wish list? Astept raspunsuri/ recenzii/ pareri!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email