Destinatii

Canionul Matka: din seria Minunile naturii!

Ati auzit cumva de Canionul Matka? Se afla tot in Macedonia si reprezinta un adevarat spectacol al naturii! Distanta mica fata de Skopje, peisajele deosebite, aerul curat si atractiile prezente aici sunt doar cateva motive pentru a vizita aceasta destinatie!

Informatii generale

Un loc feeric se ascunde la 20 km de capitala Macedoniei de Nord! Canionul Matka este o alta comoara naturala din Balcani, insa are si o importanta deosebita pentru reteaua hidrografica a tarii.

Canionul Matka este situat de-a lungul râului Treska și detine cel mai vechi lac artificial de pe teritoriul Macedoniei de Nord. Tot aici s-au descoperit o multime de pesteri, cea mai cunoscuta fiind Pestera Vrelo (o pestera subacvatica, supranumita si ,,con de pin,,), care, din pacate, este mai greu accesibila turistilor!

Suprafata canionului este de 5 000 ha. In zona se afla un baraj hidroelectric, iar plimbarile cu caiacul sunt la mare cautare!

Canionul Matka: din seria Minunile naturii!

Well, pot spune ca locatia este foarte linistita si merita vazuta, mai ales in conditiile in care intrarea este gratuita!

De asemenea, am remarcat fluturi. Foarte multi fluturi! Am inteles ca au fost descoperite peste 70 de specii!

Dupa cum va spuneam, in aceasta zona se afla si pesteri (cam 10 la numar), dar si cateva manastiri. Stiu ca suntem la vreo 160 km de Ohrid, insa nu este o confuzie! Enumar aici Manastirea Sf. Andrei, Manastirea Matka si Manastirea Sf. Nicolae.

Despre privelisti nu mai vorbim! Sunt senzationale! Si atmosfera este foarte placuta, destinatia fiind potrivita atat pentru familiile cu copii, cat si pentru pasionatii de fotografii! Canionul Matka este o locatie deosebita, accesibila pentru toata lumea, iar in cazul in care vreti sa incercati ceva nou, optati pentru o plimbare cu caiacul!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email