Destinatii

Trenduri in turism

 In ultimul timp au aparut o serie de trenduri in turism, care influenteaza in mod direct orientarea spre calatorii, in general, dar si catre o anumita destinatie. Factorii acestia sunt benefici pentru stimularea si cresterea turismului, la nivel mondial! Si, pe deasupra, chiar ca dau bine! Publicul vrea sa vada asa ceva, deoarece trendurile starnesc interesul! Concret, noutatile au prioritate! Sunteti curiosi sa aflati care sunt cele mai utilizate trenduri in turism?

#1: Dorinta de schimbare/ ,,Turistul localnic,,

Am vorbit si eu despre acest trend. A aparut o dorinta de schimbare in turism. Cand vrei sa simti o destinatie aproape, intra in atmosfera locala, socializeaza cu lumea de acolo! Astfel, vei deveni ,,turistul localnic,,! Vei intelege mult mai bine cultura, traditiile, atmosfera si oamenii din tara respectiva! Multi au invatat lucruri noi, incercand acest trend!

Eu am facut acest lucru la Istanbul. Am preferat sa stau cu localnicii intr-un cartier din partea asiatica a metropolei. M-au invitat la masa si ne-am simtit excelent! Ulterior, ne-am imprietenit! Ce am invatat din aceasta experienta? Sa nu facem diferente intre oameni si sa fim deschisi la nou! De atunci, Istanbul este orasul meu preferat! Si tot de atunci, am inceput sa studiez limba turca de unul singur! Iata cate surprize si cate schimbari poate aduce o excursie, ca sa nu mai spun o destinatie! Asadar, experimenteaza si vei castiga!

#2: Solo travel/ Family travel

Conceptul de ,,solo travel,, cred ca a fost inventat pentru libertatea turistului! Este un trend utilizat, mai ales, de tineri! Doar in acest fel, ceea ce ai vazut si ceea ce ai simtit ramane doar pentru tine! Si se transmite foarte repede, pentru ca am testat si eu trendul acesta! Am ales o destinatie apropiata si frecventata de mine in acea perioada: Targoviste, un oras plin de istorie si atractii turistice!

Am descoperit multe locuri interesante aici si am auzit ca strainii inca nu prea stiu de el! Sunt convins ca daca ar afla ce secrete ascunde Targoviste, ar schimba putin traseul! Chiar in vara aceasta, vorbeam cu un italian despre Romania (venise sa ne vada tara) si l-am sfatuit sa nu viziteze doar Sinaia si Bran! I-am spus sa mearga si la Targoviste, ca are ce vedea acolo! I-am povestit cate ceva despre oras, i-am aratat fotografii si a pus imediat locatia pe wishlist! Hmmm, deci se poate!

Si conceptul de ,,family travel,, atrage interesul pasionatilor de calatorii! Mai ales familiile care calatoresc cu copiii, care primesc o educatie frumoasa si vad, in acelasi timp, multe locuri care apar in lista lor de curiozitati!

#3: Fotografii/ experiente/ destinatii (Influenta bloggerilor de travel)

Aici deja vorbim despre bloggeri de travel! Noi suntem ocupati cu impresiile, retelele sociale si fotografiatul! Ne place sa descoperim, sa cautam experiente autentice, sa recomandam destinatii inedite si sa contribuim in vederea fluxului turistic national si international!

Mai pe scurt, vrem sa aratam iubitorilor de excursii ce locuri merita vazute si spre ce destinatii ar merita sa se indrepte!

#4: Turism ecologic (Respectarea naturii)

Trendurile in turism contribuie la cresterea turismului pe plan global, acestea fiind o lectie pentru protejarea mediului inconjurator. Mesaje precum ,,Fara plastic!,, sau ,,Stop schimbarilor climatice!,, circula in mediul online! Turismul ecologic se refera la respectarea unor reguli de acest gen.

Spre exemplu, in S.U.A., deja au fost interzise sticlele din plastic, iar in mai multe state din Europa se incurajeaza deplasarile cu bicicleta, pentru a stopa poluarea atmosferei, care conduce la o serie de schimbari de clima, pe care nu le mai intelege nimeni! Tocmai de aceea, acest model ar merita urmat peste tot in lume!

Asadar, trendurile in turism sunt benefice atat pentru natura, cat si pentru cei care le utilizeaza!

Sunt sigur ca si voi sunteti in pas cu trendurile in turism! Daca da, care ar fi acelea?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email